Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Martinské rohlíčky - bezlepkové

Voňavé a jemné, prostě takové, jaké si je pamatujeme z dětství. Těsto je vláčné a náplň krásně voní skořicí. Tentokrát ale bez lepku, takže si je může bez obav dopřát opravdu každý. Recept je navíc tak snadný, že ho zvládnete i s dětmi.

Hodnocení receptu je 4,2 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Olga Urvalkova Olga Urvalkova

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 25 min

65 min (40 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

asi 16 kusů

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 839 kJ /
2 352 kcal
Bílkoviny62,98 g
Tuky58,06 g
Vláknina36,00 g
Cholesterol 271 mg
Sodík 246 mg
Sůl0,89 g
Sacharidy376,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu včas předehřejeme na 200 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Na náplň svaříme v mléce mák a ochutíme jej skořicí. Případně upravíme množství mléka a cukru podle potřeby. Krok 3: Na těsto smícháme všechny suroviny a vypracujeme krásně vláčné těsto. Ihned ho rozdělíme na dva bochánky, z každého vyválíme kruh a ten rozkrájíme na osm trojúhelníků – celkem získáme 16 dílků. Na širší stranu každého trojúhelníku naneseme lžičku náplně, zarolujeme směrem ke špičce a vytvarujeme rohlíček. Krok 4: Rohlíčky položíme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme je rozšlehaným vejcem. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C přibližně 25 minut dozlatova. Krok 5: Před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem.

TIP: Bezlepkové sladké pečení

Zveřejněno 9. 11. 2018

Poznámka autorky Olga Urvalkova

Jsou vláčné, moc dobré a povedou se, zkuste.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Martinské rohlíčky - bezlepkové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3DmM

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Martinské rohlíčky - bezlepkové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3DmM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

25 minut 200 stupňů? Bezlepkové? Jsem se toho držela a měla bych je po 20 minutách černé, bezlepkové se peče ne míň stupňů ne?:-((

Parádní rohlíčky :-):yes: a vláčnost je u BL hotová vzácnost :-)

srettka: děkuji moc:-), to máš pravdu, bála jsem se i tvarování, znáš to u bzlp...ale parádní, k nerozeznání. Dnes dcera ochutná, tak jsem uvědavá...

Tématické fráze:
bezlepkove rohlicky, bezlepkové martinské rohlíky recept, bezlepkové makové rohlicky, bezlepkové plněné rohlíčky, bezlepkové tvarohové rohlíčky, bezlepkové svatomartinské rohlíčky, bezlepkové recepty svatomartinské rohlíčky, martinské rohlíčky, bezlepkové recepty, bezlepkove makove rohlíky, bezlepkove jablecne rohlíčky, bezlepkové rohlíky recept, martinské rohlíčky recept, nelepsi bezlepkove svatomartinske rohlicky, svatomartinské rohlíčky bezlepkové, bezlepkové recepty, bezlepkové rohlíky, bratislavské bezlepkové rohlíčky, bezlepkoé svatomartinské rohlíčky s mákem, martinské rohlíčkybezlepkove

Suroviny:
mouka bezlepková, cukr moučkový, tvaroh plnotučný, vejce, olej, sůl, kypřící prášek do pečiva, mák mletý, mléko plnotučné, cukr vanilkový, skořice, vejce, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu