Pikantní kuřecí a Pasta Tartufo (Lanýž)

medanek Kuchařka: medanek

Drůbeží maso 0 názorů

Suroviny

250 g těstovin Pasta Tartufo (Lanýž)
500 g kuřecích prsou
2 šalotky
6 kousků naložených sušených rajčat
2-3 stroužky česneku
2 menší naběračky vody z těstovin
1 drůbeží gelový bujon
1 hrst hrášku
1 žlutá kapie nebo paprika
250 g italské husté smetany Panna da Cucina
sůl
bílý pepř
olivový olej
bazalka na ozdobu
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.
    Šalotku nakrájíme na drobno, rajčata, kapii na proužky a česnek prolisujeme.

  2. Těstoviny uvaříme dle návodu na obale (vodu schováme).

  3. Na oleji osmažíme šalotku, přidáme česnek, rajčata, necháme rozvonět a přidáme nakrájené maso. Opepříme a restujeme, dokud není maso bílé a téměř měkké.

  4. Podlijeme dvěma naběračkami vody z těstovin, přidáme gelový drůbeží bujon a mícháme, než se bujon rozpustí a omáčka pěkně spojí.

  5. Nakonec přidáme Panna da Cucinu, hrášek, kapii, necháme jen krátce provařit a ochutnáme. Je-li potřeba, dochutíme solí a pepřem.
    Servírujeme s těstovinami zdobené bazalkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 62 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pikantní kuřecí a Pasta Tartufo (Lanýž)

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo