

Pikantní kuřecí a Pasta Tartufo (Lanýž)
Suroviny
- 250 g těstovin Pasta Tartufo (Lanýž)
- 500 g kuřecích prsou
- 2 šalotky
- 6 kousků naložených sušených rajčat
- 2-3 stroužky česneku
- 2 menší naběračky vody z těstovin
- 1 drůbeží gelový bujon
- 1 hrst hrášku
- 1 žlutá kapie nebo paprika
- 250 g italské husté smetany Panna da Cucina
- sůl
- bílý pepř
- olivový olej
- bazalka na ozdobu
Postup přípravy receptu
Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.
Šalotku nakrájíme na drobno, rajčata, kapii na proužky a česnek prolisujeme.Těstoviny uvaříme dle návodu na obale (vodu schováme).
Na oleji osmažíme šalotku, přidáme česnek, rajčata, necháme rozvonět a přidáme nakrájené maso. Opepříme a restujeme, dokud není maso bílé a téměř měkké.
Podlijeme dvěma naběračkami vody z těstovin, přidáme gelový drůbeží bujon a mícháme, než se bujon rozpustí a omáčka pěkně spojí.
Nakonec přidáme Panna da Cucinu, hrášek, kapii, necháme jen krátce provařit a ochutnáme. Je-li potřeba, dochutíme solí a pepřem.
Servírujeme s těstovinami zdobené bazalkou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pikantní kuřecí a Pasta Tartufo (Lanýž)
K receptu nejsou žádné komentáře.