Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinované králičí předky, pečené na bramborách

Hodnocení receptu je 4,4 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 743 kJ /
895 kcal
Bílkoviny15,94 g
Tuky41,95 g
Vláknina22,24 g
Cholesterol 39 mg
Sodík 1,08 g
Sůl2,60 g
Sacharidy104,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny přísady na marinádu smícháme. Maso v marinádě důkladně obalíme a necháme v pokojové teplotě odpočívat dvě hodiny, nebo v lednici přes noc. Krok 2: Do pekáčku dáme nakrájenou cibuli a česnek na kousky. Tu promícháme s bramborami, nakrájenými na měsíčky a mrkví na kolečka. Krok 3: Vše osolíme a opepříme. Na to položíme připravené králičí maso. Misku se zbytkem marinády vypláchneme trochou mléka a maso tím podlijeme. Krok 4: Na každý kousek masa položíme tenký plátek sádla. Pekáček přikryjeme a pečeme na 180 st., cca 45 minut. Podle potřeby podlijeme troškou vývaru nebo vody. Krok 5: Poté pekáček odkryjeme a maso během zbytku pečení občas poléváme výpekem. Dopečeme do zlatova a můžeme podávat najednou i s přílohou.

Zveřejněno 16. 12. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinované králičí předky, pečené na bramborách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NA4m

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinované králičí předky, pečené na bramborách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NA4m

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
králičí předek, králičí předek recepty, pečený králík, pečený králičí předek, pečené brambory, pečené králičí přední, marinovany kralici predek, králík s bramborem, kralik peceny s bramborem, marináda na králičí na nohy, předek z králíka recepty, králičí předek v marinádě, peceny kralik s bramborami, kuře a na houby, králíci předek recept, recepty králičí předek, králičí žebra, pečené králičí přední nohy, kralicí predek na bramborach, pečené králíčí nohy

Suroviny:
brambory, mrkev, cibule, česnek, sádlo, majonéza, hořčice pikantní, olej, paprika sušená sladká, pepř cayenský, pepř mletý, sůl, brambory, mrkev

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu