Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 940 kJ / 1 898 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,42 g |
Tuky | 48,50 g |
Vláknina | 20,21 g |
Cholesterol | 274 mg |
Sodík | 5,07 g |
Sůl | 12,94 g |
Sacharidy | 299,99 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve propereme zelí a zalijeme vodou, aby bylo ponořené. Přidáme kmín a cukr a uvaříme do měkka. Vodu scedíme a do zelí zamícháme osmaženou cibuli.
Krok 2: Do mísy dáme polohrubou mouku, hrubou mouku, krupičku, sůl, kypřící prášek a zamícháme. Vejce rozkvedláme v mléce a vše smícháme. Těsto musíme nechat 15 minut odpočinout. Do velkého hrnce dáme vařit vodu a hranou lžíce po míse házíme knedlíčky do vody. Vaříme od bodu varu 8 minut. Musíme u hrnce stát a míchat, voda pění. Pak je scedíme, propláchneme a vmícháme do zelí.
Krok 3: Přidáme šťávu z pečeného masa, zamícháme a můžeme podávat. Podáváme je i k omáčce, ale to je pak do zelí nemícháme.
Zveřejněno 28. 12. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moje dobré noky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o4wk
Moje poznámka
Moje dobré noky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o4wk
Nejnovější recepty
Těstoviny s rajčaty a olivami
Přidáno před 16 hodinami
Pohanka s jablky
Přidáno před 20 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 21 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno 18. 9. 2025 11:38:51
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno 18. 9. 2025 07:00:01
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gulášová polévka
Jaroslav.gois@gmail.com před 1 minutou
Drožďová polévka s pohankou
TondaJ před 42 minutami
Ovocné knedlíky ze spařeného těsta
IvonaSch před 1 hodinou
Domácí kmínový chleba
AjkaS před 1 hodinou
Kapustičky v kari omáčce
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 1 hodinou
Kuřecí smetanový pekáček
mar.bystricka před 1 hodinou
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
janatka před 2 hodinami
Pečená švestková povidla
janatka před 2 hodinami
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
janatka před 2 hodinami
Krůtí játra ve smetaně
rokoko před 3 hodinami
Tématické fráze:
knedlíky hop do vody,
hop do vody,
noky hop do vody,
hop do vody recept,
noky s vajickem,
hop do vody noky,
knedlíky hop,
hop do vody recepty,
jak míchat noky,
krupicové noky kyselé zelí recepty,
nej noky,
knedlíky hop do do vody,
noky hop do voy,
recept dobrou na kulajdu,
noky -hop do vody,
jemné noky na sladko,
hop do vody,
noky recept,
hop do vody knedlíky,
jidlo hop do vody
Suroviny:
mouka polohrubá,
mouka hrubá,
krupička,
vejce,
kypřící prášek do pečiva,
sůl,
mléko,
zelí kysané,
cukr krupice,
cibule,
kmín mletý,
olej,
bůček vepřový
Komentáře (13)
No, kolikpak kuchtíků asi zná jídlo pod tímto názvem?
Možná ale by kvůli vyhledávání prospělo přidat do názvu slůvko NOKY
(že aby někdo v rámci silvestrovského bilancování nepojal sebepoškozující úmysly, že