Suroviny
Porce: 4-5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 602 kJ / 2 056 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,81 g |
Tuky | 34,95 g |
Vláknina | 17,10 g |
Cholesterol | 77 mg |
Sodík | 21 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 366,99 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do vlažné vody rozmícháme sušené droždí a lžičku cukru, misku přikryjeme igelitem a necháme vzejít kvásek.
Máslo odvážíme a rozpustíme ho.
Mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl, kvásek, máslo a vlažnou vodu. Zaděláme těsto, které je trochu řidší, ale vláčné. Umělohmotnou zavírací mísu lehce vymažeme olejem a těsto do ní vyklopíme, namočíme ruku a těsto v míse lehce prohněteme, mísu uzavřeme a dáme do lednice, kde bude těsto pomalu kynout asi 2 hodiny. Krok 2: Mezitím nachystáme plech, vyložíme ho pečícím papírem. Připravíme do hrnečku trochu mléka a do sítka trochu hladké mouky.
Před tvarováním zapneme troubu na horkovzduch, na teplotu 180 st. Dospod trouby dáme plecháček s vodou na zapaření. Krok 3: Těsto vyklopíme na pomoučněný vál, rozdělíme ho na osm stejných dílků, z každého vypracujeme bochánek, dáme na plech, přikryjeme utěrkou a necháme 10 minut kynout.
Poté každou housku dlaní kolmo promáčkneme v půli až dolů k plechu (vypadá to jako dvě půlky zadnice, my jim říkali prdelaté housky)
Pokud chcete mít půlky výraznější, můžete rýhu ještě před vložením do trouby zvětšit nožem.
Po vytvarování prdelek necháme ještě 5 minut kynout.
Potřeme mlékem, lehce posypeme moukou a vložíme do trouby.
Pečeme při teplotě 180 st., cca 20 minut. Ale čas je pouze orientační, záleží jak komu peče trouba, housky by měly mít krásně zlatavou barvu.
Po upečení necháme vychladnout....pokud to tedy vydržíte.
Máslo odvážíme a rozpustíme ho.
Mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl, kvásek, máslo a vlažnou vodu. Zaděláme těsto, které je trochu řidší, ale vláčné. Umělohmotnou zavírací mísu lehce vymažeme olejem a těsto do ní vyklopíme, namočíme ruku a těsto v míse lehce prohněteme, mísu uzavřeme a dáme do lednice, kde bude těsto pomalu kynout asi 2 hodiny. Krok 2: Mezitím nachystáme plech, vyložíme ho pečícím papírem. Připravíme do hrnečku trochu mléka a do sítka trochu hladké mouky.
Před tvarováním zapneme troubu na horkovzduch, na teplotu 180 st. Dospod trouby dáme plecháček s vodou na zapaření. Krok 3: Těsto vyklopíme na pomoučněný vál, rozdělíme ho na osm stejných dílků, z každého vypracujeme bochánek, dáme na plech, přikryjeme utěrkou a necháme 10 minut kynout.
Poté každou housku dlaní kolmo promáčkneme v půli až dolů k plechu (vypadá to jako dvě půlky zadnice, my jim říkali prdelaté housky)
Pokud chcete mít půlky výraznější, můžete rýhu ještě před vložením do trouby zvětšit nožem.
Po vytvarování prdelek necháme ještě 5 minut kynout.
Potřeme mlékem, lehce posypeme moukou a vložíme do trouby.
Pečeme při teplotě 180 st., cca 20 minut. Ale čas je pouze orientační, záleží jak komu peče trouba, housky by měly mít krásně zlatavou barvu.
Po upečení necháme vychladnout....pokud to tedy vydržíte.
Zveřejněno 23. 1. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Papo seco
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w4Pr
Moje poznámka
Papo seco
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w4Pr
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 12 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 13 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 13 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 13 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 13 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 14 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 15 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 17 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 18 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 18 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 19 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 19 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 19 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 20 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 20 hodinami
Tématické fráze:
papo seco,
recepty z papa,
papo seco top recepty,
papo seco recept
Suroviny:
mouka pizza,
sůl,
máslo,
voda,
droždí sušené,
cukr,
voda,
mléko,
mouka hladká
Komentáře (2)
vyzkousim urcite .... vybadaji pekne a recept je jednoduchy ...... dekuji