Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánočka II

Vánočku připravíme z jednoduchého kynutého těsta, zadělaného vodou, a výsledek bude skvělý. Do zlatova upečená vánočka ozdobí sváteční stůl - ať už ji pleteme ze čtyř, šesti či devíti pramenů, nebo jednoduše upečeme ve formě.

Hodnocení receptu je 5,0 (93×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby kynutí

90 min (60 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

14. 7. 2009 07:22

Suroviny pro 2 kusy

2 kusy

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie19 180 kJ / 4 584 kcal
Bílkoviny114,02 g
Tuky105,12 g
Vláknina32,85 g
Cholesterol 748 mg
Sodík 624 mg
Sůl1,42 g
Sacharidy779,07 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Hotové vánočky se dají i výborně zmrazit, po vytažení a rozmrznutí jsou jako čerstvé.

Pokud si někdo netroufá na jejich upletení, dají se z těsta upéct třeba mazance, nebo ho můžeme upéct v jakékoliv (i bábovkové) formě.

VÁNOČKA PLETENÁ ZE 6 PRAMENŮ NAJEDNOU:

http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

24. 12. 2010 09:36

:-K děkuju, Miruško!

mirca75 mirca75

24. 12. 2010 01:08

Cathleen:-), dneska - tedy vlastně včera:-)) - jsem pekla tuhle Tvou vánočku a je výborná (přidala jsem citronát a alginát). Pletla jsem ze šesti pramenů a je krásná:-8. Ještě nikdy jsem o Vánoce nepekla jinou, než tu od mé babičky a až letos jsme udělala výjimku;-). Tu babiččinu si upeču taky - víš, už kvůli té vůni a vzpomínkám na ní:-8, ale za tu Tvou, Ti posílám boďku č. 17 a časem přidám i fotečku;-).

Věrka.

23. 12. 2010 17:38

Taky jí tak dělávám, ale letos jsem pletla podle Petra Stupky ze 6 pramenů najednou a je moc pěkná a o hodně rychlejší.

cathleen cathleen

23. 12. 2010 10:11

Pajaska, děkuju za KRÁSNÉ fotky:-K
Štěpánko, zadělat omládkem ji určitě můžeš (jako ostatně všechno), jen vykynout bych ji nechala mimo pekárnu....zadělat v pečce, ale pak těsto vyndat, aby ti nepřekynulo dovnitř pekárny. A určitě sniž gramáž droždí, bude stačit polovina.;-)

Pajaska Pajaska

23. 12. 2010 00:04

Dnes jsem pekla tuto vánočku(2ks),nedělala jsem kvásek a zadělala v pekárně.Je moc dobrá,děkuji za recept.:yes::-p
Zapomněla jsem, ale pomazat vejcem a posypat mandlemi.Takže jsem pomazala až na konci a je holt bez mandlí,ale vůbec to nevadí.Je chutná i tak.Motala jsem z 9 pramenů a neni to tak perfektní,ale neubere to na chuti.No jo,až opakování dělá mistra.:-D:-D;-)

hlavinka hlavinka

22. 12. 2010 23:36

cathleen mnohokrát děkuji za tu dobu kynutí:yes: a přeji krásné vánoce. Určitě písnu jak se dílo zdařilo:-)

mstefany

22. 12. 2010 22:56

Prosím,mám dotaz,jak tak koukám na to množství všech surovin,dá se vánočka zadělat v DP a "předkynout" omládkem?

cathleen cathleen

22. 12. 2010 09:21

Veru, to mě opravdu moc těší:-K
Hlavinko, doba kynutí vánočky závisí na okolní teplotě - pokud máte doma příjemně teplo, mělo by těsto před pletením zdvojnásobit objem, což může být i za 30-40 minut. Pak ji upleteš a zase asi 40 (někdy i 50) minut kynout na plechu - měla by být krásně buclatá a veliká, když ji budeš dávat do trouby;-)

Cleonka Cleonka

22. 12. 2010 02:16

Vánočka je úžasná!! Dělala jsem vánočku poprvé a zvolila jsem nakonec tento recept, ačkoli jsem původně chtěla tuto http://www.toprecepty.cz/recept/16393-maslova-vano... , ale měla jsem trochu strach z té sladěnky, asi by se u nás nespotřebovala. Nicméně vánočka už z trouby neskutečně voněla a nakonec jsem ji musela ochutnat hned jak to šlo..a je výborná :-K První vánočka je sice trochu patvar, ale druhá se mi už celkem i povedla uplést :-D Pokud ještě budou ráno, tak vyfotím :-p Cathleen, děkuji za krásný recept a těším se až vyzkouším další z tvých skvostů :-8

hlavinka hlavinka

21. 12. 2010 22:50

PROSÍM,prosím, jak dlouho mám nechat kynout vánočku před pletením a po upletení?????:-?:-?:-8

Misul

13. 12. 2010 20:37

Tak jsem upletla svou úplně první vánočku, právě podle tohoto receptu. Těsto naprosto super. Uvidíme, co udělá pečení a jak bude chutnat ;-)

michsamant michsamant

14. 2. 2010 18:29

:-O taaa je! aj sa dala poistit proti pripaleniu kym si ju supla do pece? :-D

finneta

27. 1. 2010 09:02

tak jinou už nepeču. takhle je tak dokonalá, že jí musím péct i pro tchýni:-D:-D:yes::yes: cathleen, díky a posílám bod:yes::-D

cathleen cathleen

4. 1. 2010 18:10

Z polohrubé jsem zkoušela, připadá mi to takové...drobivější. Budu ráda, když vyzkoušíš i tohle těsto:yes:

lenulina

4. 1. 2010 18:04

cathleen,ta vánočka vypadá nádherně.Já ji dělám z pol. mouky a místo mléka dávám 12% smetanu.ale tu tvoji určitě vyzkouším.Ten 3 a 4 obr.je z vánočkové formy,jestli se nepletu..já už jí jinak ani nepeču.Takže holky,komu se nechce vánočku plést,kupte formu,nejlépe keramickou a výsledek je vždy zaručený.Formu pouze !hodně! vymažu máslem a nevysypávám!!!Jde krásně vyklopit a nejsou na ní zbytky mouky.:-*

1 8 9 10 11 12 13

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vánočka vánočka recept pletení vánočky recept na vanocku jak se plete vánočka pletení vánočky z 9 najednou jak dlouho péct vánočku postup pletení vánočky najednou jak dlouho kyne vanočka vánočky recept vanocka vánočka top recepty pletení vánočky ze šesti top recepty vanocka navod na pleteni vanocky pletení vánočky ze 6 dílů návod pletení vánočky ze šesti video pletení vánočky z 9 pramenů vánočka recepty jak se plete vánočka z 9

Suroviny: voda, cukr, droždí čerstvé, máslo, rozinky, vejce, sůl, mouka hladká, vejce, mandle plátkové

TopRecepty.cz

Vánočka II

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NxVz