 
		
Chlebové taštičky - Velká Británie
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 934 kJ / 3 808 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 121,30 g | 
| Tuky | 21,05 g | 
| Vláknina | 36,30 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 8,06 g | 
| Sůl | 20,00 g | 
| Sacharidy | 765,25 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Mouku prosejeme na vál, promícháme se solí, uděláme důlek, do něj nasypeme sušené droždí. Přidáme cukr, 1 pintu (něco přes 6 dl) vlažné vody, do důlku přimícháváme okolní mouku a zaděláme těsto. Těsto se musí hodně prohníst. Necháme asi 10 minut odpočinout a pak ho válečkem rozválíme na placku asi 1 cm silnou. Vykrájíme kruhy o průměru asi 18 cm (nejsnáze podle talíře).
	Krok 2: K naplnění použijeme nejrůznější zbytky z lednice, např. parmskou šunku nebo jiné uzeniny (i více druhů), sušená rajčata, zbytky sýra, nebo třeba i pečeného lilku, bylinky, prostě všechno, co by bylo dobré a hlavně to máme rádi. Fantazii se meze nekladou.
	Krok 3: To vše pokrájíme na menší kousky, dáme do mísy, osolíme, opepříme, zalijeme trochou extra panenského olivového oleje, rozdrobíme sýr mozzarellu, strouhaný tvrdý sýr (parmezán), podle chuti zastříkneme bylinkovým octem a promícháme.
	Krok 4: Doprostřed každé placky dáme vrchovatou lžíci náplně, těsto přehneme napůl, okraj hodně přimáčkneme a kousek po kousku ozdobně přehýbáme (otáčíme nahoru) a pevně přimačkáváme, aby se těsto spojilo, poslední kousek silně přimáčkneme, aby náplň nevytekla.
	Krok 5: Dáme na plech posypaný moukou a pečeme dozlatova asi 20 minut, v troubě předehřáté na 190°C. Podáváme s mísou zeleninového salátu jako oběd nebo večeři, hodí se i jako svačina do práce nebo na výlet.
Zveřejněno 14. 5. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Chlebové taštičky - Velká Británie
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZMn5
Moje poznámka
					 
				
Chlebové taštičky - Velká Británie
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZMn5
Nejnovější recepty
	
			 
	
	
Pizza s plněným okrajem
Přidáno před 2 hodinami
	
			 
	
Cibulačka s vínem
Přidáno před 9 hodinami
	
			 
	
Pikantní krémová dýňovka s mrkví a chilli
Přidáno před 13 hodinami
	
			 
	
Špagety s olivami a parmazánem
Přidáno před 14 hodinami
	
			 
	
Okoun nilský na česnekovém másle
Přidáno před 17 hodinami
	
			 
	
Daňčí maso na víně
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Hrníčková cuketová buchta
mendorf před 11 hodinami
	
			 
	
	
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
TommyKoci před 11 hodinami
	
			 
	
	
Kanellbular - skořicové šneky
Dzollie před 12 hodinami
	
			 
	
Hrníčkové vafle
Katerina03 před 13 hodinami
	
			 
	
	
Zapečené brambory s hermelínem
Dasaja před 13 hodinami
	
			 
	
	
Polévka z dýně hokkaido
Dasaja před 13 hodinami
	
			 
	
Cuketová buchta
Ricmond před 13 hodinami
	
			 
	
Křehký mřížkový koláč s jablky
Lipoo před 14 hodinami
	
			 
	
	
Francouzská cibulačka
co.coze před 14 hodinami
	
			 
	
Čertova omáčka s rýží
Kajkajak před 14 hodinami
						Suroviny:
						
							mouka hladká, 
						
						
							sůl, 
						
						
							droždí sušené, 
						
						
							cukr, 
						
						
							voda, 
						
						
							olej olivový, 
						
						
							ocet
						
					
 
	 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (8)
Párkrát už jsem něco hodně podobného dělala z obyč kynutého těsta, pokud se podaří dobře sestavit a dochutit náplň tak je to fakt hodně dobré, obvyklejší je asi z listového, ale z toho kynutého je to jiné...a lepší....