Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 081 kJ / 1 932 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,19 g |
Tuky | 33,02 g |
Vláknina | 17,80 g |
Cholesterol | 96 mg |
Sodík | 365 mg |
Sůl | 0,95 g |
Sacharidy | 351,24 g |
Postup přípravy
Podlejeme vínom a pražíme, kým sa víno nevstrebe a nevyparí. Krok 2: V malých dávkach ryžu ďalej podlievame vývarom, vždy len cca 125 ml, premiešame a zakryté dusíme, kým sa vývar nevstrebe. Potom opäť podlievame. Takto pokračujeme, kým ryža nie je mäkká. Krok 3: Potom k ryži pridáme na plátky nakrájané jahody, maslo, smotanu, strúhaný syr a premiešame. Zakryté necháme chvíľu postáť, aby sa jahody prehriali.
Ozdobíme celými jahodami a podávame.
Zveřejněno 30. 5. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodové rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RAEL
Moje poznámka
Jahodové rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RAEL
Nejnovější recepty
Cuketovo-brokolicová polévka
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí kousky s domácí omáčkou à la Uncle Ben’s
Přidáno před 6 hodinami
Pečené kuře na paprice
Přidáno před 8 hodinami
Zeleninový salát s pekingským zelím
Přidáno před 16 hodinami
Kančí guláš se zelím
Přidáno před 16 hodinami
Zelí s vepřovým masem
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý švestkový koláč
Miroslav73 před 1 hodinou
Polévka z vývaru
Kajkajak před 2 hodinami
Květáková polévka
ilonkakulisek před 2 hodinami
Banánové lívance
MichaelaZamostna před 2 hodinami
Panzanella s pečenými rajčaty
preclik.jana před 2 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
Petulice před 2 hodinami
Vydatná hrachovka
Fitulka před 3 hodinami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 4 hodinami
Italské plněné placky
Lucie1001 před 6 hodinami
Helenské rohlíky
Tynaja před 8 hodinami
Tématické fráze:
recept rizoto,
recepty rizoto
Suroviny:
rýže,
jahody,
cibule,
olej,
víno bílé,
vývar zeleninový,
máslo,
sýr strouhaný,
smetana kysaná,
sůl
Komentáře (7)
Anna Kocikova: Drahuška, tá domáca lučina je tiež super nápad, pripomenula si mi, že som ju už dávno nerobila.