Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šlehačkový pohádkový sen

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 minut, den předem svařit šlehačky

70 minut, den předem svařit šlehačky

8. 6. 2019 19:01

Suroviny

Porce: forma 24 cm

Nutriční hodnoty

Energie11 647 kJ / 2 784 kcal
Bílkoviny46,14 g
Tuky165,18 g
Vláknina23,10 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 504 mg
Sůl1,08 g
Sacharidy266,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tuk přidávám do šlehačky, aby byla hustější.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jaromira18 Jaromira18

12. 7. 2019 17:41

KENNY: Já děkuju moc.:-K

KENNY KENNY

11. 7. 2019 16:44

Jaromira18: děkuji

Jaromira18 Jaromira18

10. 7. 2019 11:32

KENNY: Forma je široká 24 cm.:-K

KENNY KENNY

9. 7. 2019 20:50

Jak je velká forma?

Jaromira18 Jaromira18

14. 6. 2019 10:22

Veronika.Hrozna: Jsem hrozně ráda, že vám chutnal.:-K Mám ohromnou radost.:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

14. 6. 2019 07:17

Jaromira18: Chutnala jsem tři kousky !!!<3<3<3 Velmi uspokojivé papání!:-K Jen je problém ten dort v tomto horku pořádně vychladit, kuchyňská velká lednice se furt otevírá a druhá ve špajzu kde je pivo a víno......tam se dvéře netrhnou! :-D

Jaromira18 Jaromira18

13. 6. 2019 21:07

Veronika.Hrozna: Veroniko:yes: Máš to nádherný, :-K jseš šikulka, je nádherný, ani nevíš jakou jsi mi udělala velkou radost.:-K Ten korpus se ti povedl, má tak být vysoký. Tu čokoládu dávám taky obyčejnou na vaření. Ten krém je dobrý dát i do rolády. Včera jsem nezapla počítač, jinak bych odpověděla. Tak přeju dobrou chuť a ještě jednou díky, díky že jsi ho upekla.:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

13. 6. 2019 19:05

Jaromira18:Hotovo, za pár minutek nakrojím.......<3

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

13. 6. 2019 11:06

Já mám těsto 2 cm , je to dobře? Krém ze šlehačky s čokoládou a Omegou královský a byl udělán ze zcela obyčejné čokolády na vaření! Druhý bílý šlehačkový krém potřeboval trošku dosladit ! Ztužovače jsem vůbec nedávala, krémy byly dost tuhé!
Srovnala jsem to jakž, takž do rovinky pod polevu a už se chladí ! Polevu dám večer, jinak se mi to v tom horku rozteče. Musí se to vychladit, možná to strčím před polevou na hodinku do mrazáku. <3<3<3 Tak hezký, jako tvůj nebude, ale bude hódně
sežratelný.<3

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

12. 6. 2019 22:17

Jaromira18: Právě dělám šlehačky na zítřek!:yes: Dobrou noc!

Jaromira18 Jaromira18

11. 6. 2019 10:39

Veronika.Hrozna: Zkus to, budeš mít těsto nadýchané, hlavně opatrně vmíchat sníh, až to budeš dávat na pekáč musíš vidět malinkatý krystalky sněhu, kdyby jsi to rychle zamíchala, tak budeš mít těsto tmavší a řidší. Hlavně těsto se sněhem, musí ihnet do touby.:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

11. 6. 2019 09:48

Jaromira18: Tak ta hustota i konzistence ,opravdu musí být jiná na každý dort podle toho, co se dává jako hlavní ochucovadlo tedy ovoce, nebo ořechy , Ahá , tak tu 1/4 rozmíchat a pak přidat opatrně zbytek sněhu na nakypření ! Zkusím! Bezva fintička.;-)

Jaromira18 Jaromira18

10. 6. 2019 22:22

Veronika.Hrozna: Já dělám různým způsobem šlehačky, ale na tenhle dort jsem to vymyslela takhle a jinak by to nebylo ono. Třeba Pařížskou svařím šlehačku, 2 dkg cukru a 2 dkg kakaa, nebo šlehačku a Ledové kaštany, nebo šlehačku a čokoládu jak tmavou , tak světlou, karamelovou dělám tak, že svařím v kastrolku cukr na karamel a zaleju 1/4 šlehačky, dám do lednice, druhý den přidám1/4 šlehačky a vyšlehám. Někdy použiju i šlehačku v prášku se ztužovačem, ale na každý recept musí být hustota a chuť šlehačky jiná.:-K Ta1/4 sněhu se přidává do těsta, aby se lehce rozmíchala mouka a kakao, těsto je pak řidší a lépe se zbytek sněhu lehce vmíchá, takovým krouživým pohybem, ten sníh se tam nesmí rozpustit, musí těsto nadýchat.:-K Já to takhle dělám u všech receptů kde je sníh a mám vše nadýchané.:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

10. 6. 2019 16:45

Tuk do šlehačky nedávám, ale kombinuju dva typy rostlinnou a živočišnou . Nejprve do polotuha šlehám živočišnou bez stužovače a postupně přileju rostlinnou ve stejném množství /dle oka/a došlehám do husté krásné nadýchné šlehačky. Stejně dělám karamelovou a čokoládovou. V živočišné uvařím čokoládu, nebo ní zaleju a povařím karamel. Pak už jen při šlehání doleju rostlinnou. Nádherně drží tvar a vydrží krásná několik dní . Možná se tento experiment bude někomu hodit. :-)Nezlob se, že tady plevelím! Ale vybírám něco na pátek , a ve špajzu mám ještě spousty ovocných konzerv, které jsem naházela do vozíku ještě před Vánoci.:-(( Proč zašlehat 1/4 sněhu dřív, aby neklesl ten kakaový piškot? Mně se to už stalo!

Jaromira18 Jaromira18

9. 6. 2019 09:43

Eja57: Forma má průměr 24 cm, na šlehačkové dorty je vynikající.:-K

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: krém ze šlehačky a čokolády slehackovy krem bez ztuzovace krem z rostlinne šlehačky krém šlehačka a čokoláda rostlinna šlehačka recept slehacka bez ztuzovace dort pohádka s kokosem a šlehačkou šlehačkový sen krém z šlehačky a cokolady recepty se šlehačkou cokolada na vareni se slehackou dort z rostlinné šlehačky krem se slehacky a cokolady jak se dělá karamelová šlehačka recept šlehačka se ztužovadlem jak nalét čokoládovou polevu na pařížskou šlehačku krém šlehačka cokolada rostlinna slehacka krém do dortu dobrá šlehačka recept jak šlehat rostlinná šlehačka recept

Suroviny: vejce, cukr moučkový, mouka polohrubá, kakao, šlehačka, čokoláda na vaření, omega, kakao, cukr moučkový, ztužovač, šlehačka, cukr moučkový, omega, ztužovač šlehačky, čokoláda na vaření, omega, šlehačka, ztužovač šlehačky, kompot mandarinkový

TopRecepty.cz

Šlehačkový pohádkový sen

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pAJr