

Jarní salát s kuřecím masem a krutóny
Suroviny 2 porce
- 2 ks kuřecích prsou
- 1 svazek ředkviček
- 2 hrsti směs salátu (ledový salát, červená čekanka, bílé zelí)
- 1 mrkev
- 1 rohlík z předešlého dne
- 2 vejce
- 200 g bílého jogurtu
- 1 stroužek česneku
- 4 plátky slaniny
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce vinného octa
- 4 snítky tymiánu
- 2 snítky rozmarýnu
- sůl a čerstvě namletý pepř
Postup přípravy receptu
Na dresink smíchejte jogurt, hořčici, olivový olej, vinný ocet a prolisovaný stroužek česneku. Osolte a opepřete dle chuti.
V míse smíchejte pokrájené ředkvičky, směs salátů a najemno nastrouhejte mrkev. Zalijte připraveným dresinkem.
Na pánvi nechte rozpustit máslo. Opečte na něm osolená a opepřená kuřecí prsa spolu s rozmarýnem a tymiánem.
Vejce uvařte natvrdo, oloupejte a nakrájejte na čtvrtky.
V troubě nebo na pánvi opečte plátky slaniny a na kostičky nakrájený rohlík. Dejte pozor, aby se krutóny nespálily.
Na salátovou směs naskládejte slaninové plátky, vejce, nakrájená kuřecí prsa a zasypte krutóny.
Poznámka od kuchařky
Recept byl připravován dle webu, prima.fresh.
Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jarní salát s kuřecím masem a krutóny
K receptu nejsou žádné komentáře.