Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 785 kJ / 1 144 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 164,29 g |
| Tuky | 41,91 g |
| Vláknina | 2,88 g |
| Cholesterol | 429 mg |
| Sodík | 941 mg |
| Sůl | 2,50 g |
| Sacharidy | 25,89 g |
Postup přípravy
Maso vyndáme a udržujeme v teple. Krok 2: V rendlíku na omáčku rozehřejeme máslo, zasypeme moukou a uděláme světlou jíšku. Zalijeme ji zchladlým hovězím vývarem, prošleháme a necháme provařit cca 20 minut. Před koncem přidáme rozetřené sardelky nebo sardelovou pastu (množství podle chuti) a kapary. Dochutíme případně solí, ale sardelky i pasta jsou hodně slané, tak pravděpodobně nebude potřeba. Krok 3: Maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, přidáme omáčku a jako přílohu vařené brambory. Doplníme jemně krájenou petrželkou.
Zveřejněno 17. 7. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Staročeská sardelová omáčka s kapary a hovězím masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zkmq
Moje poznámka
Staročeská sardelová omáčka s kapary a hovězím masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zkmq
Nejnovější recepty
Vepřové kung-pao
Přidáno před 9 hodinami
Tvarohový chlebíček se švestkami
Přidáno před 10 hodinami
Šunkoflekozelo
Přidáno před 13 hodinami
Dýňový chlebíček - muffiny
Přidáno před 14 hodinami
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 16 hodinami
Omeleta se žampiony
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smažená rýže
Kajkajak před 2 hodinami
Recept na lehký letní salát
Kajkajak před 2 hodinami
Jablečné lívance
Brumaire před 3 hodinami
Koláč kynutý litý s ovocem
brtna před 3 hodinami
Domácí houskový knedlík
Maestra před 3 hodinami
Mufiny z jablečného těsta
Cinderka před 4 hodinami
Černé jeřabiny - aronie - na způsob brusinek
jarmilasch před 5 hodinami
Obyčejné domácí rohlíky
hufak před 5 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Petulino před 6 hodinami
Banánový chlebíček II
Krize před 6 hodinami
Tématické fráze:
hovězí maso recepty,
maso na sardelkách,
recepty z hovězího masa omáčky,
recept na hovězí maso,
hovězí maso,
hovezí na sardelkách
Suroviny:
přední hovězí,
mrkev,
celer,
kořen petržele,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř,
sůl,
máslo,
mouka,
kapary,
vývar hovězí,
petrželka
Komentáře (4)