Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 624 kJ / 388 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,42 g |
Tuky | 33,27 g |
Vláknina | 4,30 g |
Cholesterol | 101 mg |
Sodík | 21 mg |
Sůl | 0,05 g |
Sacharidy | 15,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cukety omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kostky. Mladé se nemusí loupat.
Krok 2: V hlubší pánvi rozehřejeme polovinu másla, přidáme cuketu, mírně osolíme a krátce podusíme. Cukety vyndáme a do pánve dáme zbytek másla, rozehřejeme ho a zasypeme moukou. Uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme chladným vývarem. Prošleháme, přivedeme k varu a necháme provařit 15-20 minut
Krok 3: Vložíme připravené cukety, promícháme, dochutíme solí, pepřem a koprem.
Na závěr můžeme zjemnit smetanou.
Kdo má rád, může dochutit citronem a špetkou cukru.
Podáváme např. k vařenému hovězímu masu, já jsem zvolila pečené kuře a brambory.
Na závěr můžeme zjemnit smetanou.
Kdo má rád, může dochutit citronem a špetkou cukru.
Podáváme např. k vařenému hovězímu masu, já jsem zvolila pečené kuře a brambory.
Zveřejněno 3. 8. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zadělávaná cuketa s koprem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8VYo
Moje poznámka
Zadělávaná cuketa s koprem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8VYo
Nejnovější recepty
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 1 hodinou
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 2 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 10 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 10 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 1 hodinou
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 1 hodinou
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 8 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 11 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 11 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 11 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 12 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 14 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 14 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 15 hodinami
Suroviny:
cuketa,
máslo,
mouka hladká,
vývar,
sůl,
pepř mletý,
kopr čerstvý,
smetana ke šlehání
Komentáře (15)
Zda se to velice "noblesni", ale tak se to vse jmenuje ve francouzstine. Z toho je vidno, kde ze ceska kuchyne v dobach minulych inspirovala.
Krasne jsi navarila a foto
No ale - povedlo nebo spíš nepovedlo se mi jednou s patizonem ...byl skoro na kaši...estetika nic moc
Jen bych možná Maris prohodila fotky, ta hlavní je krásná ( dala bych si ty krásné brambory, mňam) ale recept je o cuketce a ta je tady trochu vzadu...