Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 215 kJ / 1 725 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 33,24 g |
| Tuky | 7,39 g |
| Vláknina | 81,95 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 32,59 g |
| Sůl | 81,08 g |
| Sacharidy | 341,49 g |
Postup přípravy
Lusky povaříme, zbavíme případně vláken, nakrájíme na kousky a plníme do sklenic. Přidáme cibuli nakrájenou na plátky. Zalijeme nálevem a sterilujeme 20 min. při 80°C. Krok 2: Fazolové lusky jako chřest:
Fazolové lusky v čisté vodě (bez přísad) povaříme do poloměkka. Po vyjmutí rovnáme do 1/2 l sklenic na stojato a zaléváme nálevem. Sterilujeme asi 20 minut při teplotě 85°C. Používáme nepokrájené ke všem druhům masa. Krok 3: Fazolové lusky ve slaném nálevu
Nakrájené lusky (2 cm) spaříme ve vodě, necháme je vychladit a narovnáme do sklenic. Potom je zalijeme nálevem. Zavíčkujeme a 2x sterilujeme - 1. den 30 minut při 100°C, 2. den 15 minut při 100°C. V zimě jsou jako čerstvé. Krok 4: Fazolový salát se zeleninou:
Fazole a celer uvaříme do poloměkka (bez soli). Lusky pokrájíme na 1 a 1/2 cm, ostatní zeleninu (okurky, červená paprika a cibule) na nudličky. Vše promícháme, mírně osolíme a opepříme. Na dno sklenic dáme 1 lžíci oleje, nasypeme směs zeleniny, zalijeme sladkokyselým nálevem a sterilujeme 20 minut při 80°C.
Zveřejněno 5. 8. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fazolové lusky do skla (na zimu)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v1JV
Moje poznámka
Fazolové lusky do skla (na zimu)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v1JV
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Těstovinové vafle jako příloha
Přidáno před 6 hodinami
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 8 hodinami
Domácí veka
Přidáno před 20 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 21 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno 27. 12. 2025 13:57:18
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno 27. 12. 2025 13:05:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Salát z hlávkového zelí
poirotka před 26 minutami
Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou
poirotka před 26 minutami
Mrkvový salát
poirotka před 27 minutami
Vepřová pečeně po frankfurtsku
poirotka před 27 minutami
Jehněčí kotletky v marinádě
[email protected] před 1 hodinou
Domácí veka
KucharkaRenata před 1 hodinou
Patero slaných závinů
ladiksubrt před 1 hodinou
Kanadské kuře
pesinova.k před 2 hodinami
Vepřová kýta se zeleninou a klobásou
Leni1970 před 3 hodinami
Vydatná vločková polévka s česnekem
Janousek před 3 hodinami
Tématické fráze:
fazolky na na zimu,
salat iz fasoli na zimu
Suroviny:
lusky fazolové,
voda,
ocet,
cukr,
sůl,
lusky fazolové,
ocet,
sůl,
cukr,
koření hřebíček,
koření nové koření,
pepř celý,
meduňka,
sůl,
lusky fazolové,
celer,
okurka čerstvá,
paprika čerstvá červená,
cibule
Komentáře (7)