Fazolové lusky do skla (na zimu)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 215 kJ / 1 725 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,24 g |
Tuky | 7,39 g |
Vláknina | 81,95 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 32,59 g |
Sůl | 81,08 g |
Sacharidy | 341,49 g |
Postup přípravy
Lusky povaříme, zbavíme případně vláken, nakrájíme na kousky a plníme do sklenic. Přidáme cibuli nakrájenou na plátky. Zalijeme nálevem a sterilujeme 20 min. při 80°C. Krok 2: Fazolové lusky jako chřest:
Fazolové lusky v čisté vodě (bez přísad) povaříme do poloměkka. Po vyjmutí rovnáme do 1/2 l sklenic na stojato a zaléváme nálevem. Sterilujeme asi 20 minut při teplotě 85°C. Používáme nepokrájené ke všem druhům masa. Krok 3: Fazolové lusky ve slaném nálevu
Nakrájené lusky (2 cm) spaříme ve vodě, necháme je vychladit a narovnáme do sklenic. Potom je zalijeme nálevem. Zavíčkujeme a 2x sterilujeme - 1. den 30 minut při 100°C, 2. den 15 minut při 100°C. V zimě jsou jako čerstvé. Krok 4: Fazolový salát se zeleninou:
Fazole a celer uvaříme do poloměkka (bez soli). Lusky pokrájíme na 1 a 1/2 cm, ostatní zeleninu (okurky, červená paprika a cibule) na nudličky. Vše promícháme, mírně osolíme a opepříme. Na dno sklenic dáme 1 lžíci oleje, nasypeme směs zeleniny, zalijeme sladkokyselým nálevem a sterilujeme 20 minut při 80°C.
Zveřejněno 5. 8. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fazolové lusky do skla (na zimu)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v1JV
Moje poznámka
Fazolové lusky do skla (na zimu)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v1JV
Nejnovější recepty
Starý jižanský recept na nakládané melounové slupky
Přidáno před 9 hodinami
Naložený česnek v sádle
Přidáno před 9 hodinami
Grilovaný kapr
Přidáno před 10 hodinami
Meruňky ve vlastní šťávě bez cukru
Přidáno před 11 hodinami
Džem z mirabelek
Přidáno před 11 hodinami
Houbová tarhoňa na smetaně
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborová krémová polévka se sýrem
Jan Nemec před 6 hodinami
Tyrolské Gröstle
Jan Nemec před 6 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
lucyjezdikova před 7 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Cllariis před 8 hodinami
Borůvkový drobenkový koláč šup-šup
PetkaVrska před 8 hodinami
Třešňová marmeláda
AndreaAbb před 8 hodinami
Krupicovo-pudinkový letní dort
Petra.21 před 8 hodinami
Extra rychlé lívance
nickgurr.123 před 9 hodinami
Kynuté borůvkové knedlíky
Eva_H před 11 hodinami
Řecké frappe
hlavek.lukas před 12 hodinami
Tématické fráze:
fazolky na na zimu,
salat iz fasoli na zimu
Suroviny:
lusky fazolové,
voda,
ocet,
cukr,
sůl,
lusky fazolové,
voda,
sůl,
cukr,
koření hřebíček,
koření nové koření,
pepř celý,
meduňka,
voda,
lusky fazolové,
celer,
okurka čerstvá,
paprika čerstvá červená,
cibule
Komentáře (4)