Fazolové lusky do skla (na zimu)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 215 kJ / 1 725 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,24 g |
Tuky | 7,39 g |
Vláknina | 81,95 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 32,59 g |
Sůl | 81,08 g |
Sacharidy | 341,49 g |
Postup přípravy
Lusky povaříme, zbavíme případně vláken, nakrájíme na kousky a plníme do sklenic. Přidáme cibuli nakrájenou na plátky. Zalijeme nálevem a sterilujeme 20 min. při 80°C. Krok 2: Fazolové lusky jako chřest:
Fazolové lusky v čisté vodě (bez přísad) povaříme do poloměkka. Po vyjmutí rovnáme do 1/2 l sklenic na stojato a zaléváme nálevem. Sterilujeme asi 20 minut při teplotě 85°C. Používáme nepokrájené ke všem druhům masa. Krok 3: Fazolové lusky ve slaném nálevu
Nakrájené lusky (2 cm) spaříme ve vodě, necháme je vychladit a narovnáme do sklenic. Potom je zalijeme nálevem. Zavíčkujeme a 2x sterilujeme - 1. den 30 minut při 100°C, 2. den 15 minut při 100°C. V zimě jsou jako čerstvé. Krok 4: Fazolový salát se zeleninou:
Fazole a celer uvaříme do poloměkka (bez soli). Lusky pokrájíme na 1 a 1/2 cm, ostatní zeleninu (okurky, červená paprika a cibule) na nudličky. Vše promícháme, mírně osolíme a opepříme. Na dno sklenic dáme 1 lžíci oleje, nasypeme směs zeleniny, zalijeme sladkokyselým nálevem a sterilujeme 20 minut při 80°C.
Zveřejněno 5. 8. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fazolové lusky do skla (na zimu)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v1JV
Moje poznámka
Fazolové lusky do skla (na zimu)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v1JV
Nejnovější recepty
Pizza Valencia
Přidáno před 2 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 6 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno před 21 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 23 minutami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 40 minutami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 2 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 2 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 3 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 3 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 3 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 5 hodinami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 6 hodinami
Tématické fráze:
fazolky na na zimu,
salat iz fasoli na zimu
Suroviny:
lusky fazolové,
voda,
ocet,
cukr,
sůl,
lusky fazolové,
voda,
sůl,
cukr,
koření hřebíček,
koření nové koření,
pepř celý,
meduňka,
voda,
lusky fazolové,
celer,
okurka čerstvá,
paprika čerstvá červená,
cibule
Komentáře (4)