Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 215 kJ / 1 725 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 33,24 g |
| Tuky | 7,39 g |
| Vláknina | 81,95 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 32,59 g |
| Sůl | 81,08 g |
| Sacharidy | 341,49 g |
Postup přípravy
Lusky povaříme, zbavíme případně vláken, nakrájíme na kousky a plníme do sklenic. Přidáme cibuli nakrájenou na plátky. Zalijeme nálevem a sterilujeme 20 min. při 80°C. Krok 2: Fazolové lusky jako chřest:
Fazolové lusky v čisté vodě (bez přísad) povaříme do poloměkka. Po vyjmutí rovnáme do 1/2 l sklenic na stojato a zaléváme nálevem. Sterilujeme asi 20 minut při teplotě 85°C. Používáme nepokrájené ke všem druhům masa. Krok 3: Fazolové lusky ve slaném nálevu
Nakrájené lusky (2 cm) spaříme ve vodě, necháme je vychladit a narovnáme do sklenic. Potom je zalijeme nálevem. Zavíčkujeme a 2x sterilujeme - 1. den 30 minut při 100°C, 2. den 15 minut při 100°C. V zimě jsou jako čerstvé. Krok 4: Fazolový salát se zeleninou:
Fazole a celer uvaříme do poloměkka (bez soli). Lusky pokrájíme na 1 a 1/2 cm, ostatní zeleninu (okurky, červená paprika a cibule) na nudličky. Vše promícháme, mírně osolíme a opepříme. Na dno sklenic dáme 1 lžíci oleje, nasypeme směs zeleniny, zalijeme sladkokyselým nálevem a sterilujeme 20 minut při 80°C.
Zveřejněno 5. 8. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fazolové lusky do skla (na zimu)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v1JV
Moje poznámka
Fazolové lusky do skla (na zimu)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v1JV
Nejnovější recepty
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 1 hodinou
Cuketový bramborák s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 1 hodinou
Mřížkový koláč s jablíčky
Přidáno před 1 hodinou
Jednohubky s olivami a mozzarellou
Přidáno před 2 hodinami
Ryba s medovo-hořčičnou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Kuře s ořechovou náplní
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 50 minutami
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 1 hodinou
Bramborová polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Pizza z rohlíků
zonoro před 1 hodinou
Afrika řezy
hliboka před 2 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 2 hodinami
Francouzské palačinky
Kvittecko před 2 hodinami
Noky (špecle) knedlíčky bramborovo-dýňové
Tynaja před 3 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Kajkajak před 3 hodinami
Koka sušenky
habis před 4 hodinami
Tématické fráze:
fazolky na na zimu,
salat iz fasoli na zimu
Suroviny:
lusky fazolové,
voda,
ocet,
cukr,
sůl,
lusky fazolové,
voda,
sůl,
cukr,
koření hřebíček,
koření nové koření,
pepř celý,
meduňka,
voda,
lusky fazolové,
celer,
okurka čerstvá,
paprika čerstvá červená,
cibule
Komentáře (7)