Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Omáčky F, H, CH (falešná svíčková, francouzská houbovka, hanácká švestková, hořčicová, chlebová)

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

24. 8. 2019 17:23

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie10 953 kJ / 2 618 kcal
Bílkoviny48,45 g
Tuky163,05 g
Vláknina77,66 g
Cholesterol 275 mg
Sodík 2,62 g
Sůl6,03 g
Sacharidy207,06 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

MamlajdaD MamlajdaD

25. 8. 2019 14:51

Eja57-25. 8. 2019 09:55:51: Nepochybovala jsem, že s něčím přijedš!:yes:;-):-D:-D Ale nechtěla jsem ti navrhovat písmeno "Ý", i když mně napadlo. Ale považovala jsem to přímo za surovost. :-O8-( To asi opravdu nejde. :-8 Možná v nějaké exotické řeči:-D:-D:-D Je s tebou skvělá zábava!;-)<3:yes: Zdravím!:-K

MamlajdaD MamlajdaD

25. 8. 2019 14:43

Eja 57 - 25. 8. 2019 09:52:45: Jen jsem zapomněla smáznout jednu větičku, přečti si můj koment pro maris.;-)

MamlajdaD MamlajdaD

25. 8. 2019 14:30

maris: Dík za to, že sis všimla té nesrovnalosti. :yes: Ono bylo psáno v původním receptu: "Vybereme koření a bobkový list, přidáme 2 lžíce polohrubé mouky a necháme už jen propařit. Zeleninovou směs rozmixujeme, během mixování doléváme mléko, smetanu nebo šlehačku. Omáčku už nevaříme, jenom prohřejeme a citronem zakapeme na talíři podle chuti." No a mně se propařená mouka v omáčce nezdála dostatečně tepelně upravená, tak jsem to změnila na zalití záklechtkou a pořádné provaření, což mi přišlo , že je to správnější (alespoň já to tak dělala, když jsem vařila rádoby svíčkovou k sekané - ještě jsem přidala i trošku výpeku z té sekačky pro sjednocení chuti, ale je to celkem dlouho, tak si ten celý můj recept už nepamatuji). Proto jsem použila opsaný recept z nějakého časopisu, zeleninový základ je dobrý, ale zahuštění jsem předělala podle svých zkušeností. Ale chybička se vloudila;-), zůstak tam kousek původního textu. Tak já to honem opravím!;-):-D Dík a zdravím!:-K

Eja57 Eja57

25. 8. 2019 10:25

Děvčata, autorka nám to jistě vysvětlí....
Já si zas moc nedovedu představit, že do houbové omáčky sypu strouhanku....:-O
A švestkovku já tedy jedině k uzenému....

Lenunka Lenunka

25. 8. 2019 10:13

já myslím, že zasypat měkkou zeleninu moukou a nechat propařit je zbytečné - vzhledem k tomu, že propaření mouky co se sype na brambory na škubánky trvá cca 20 minut, tak ta zelenina musí být na maděru, já bych to jen normálně zahustila moukou ve smetaně, navíc v té propařené mouce nevidím ani žádný chuťový přínos pro jídlo :-):-K

maris maris

25. 8. 2019 09:57

Eja57: no já nevím, nejdřív propařit, potom rozmíchat ve vodě a provařit, to mi nějak nejde.... :-8 možná ale tomu nerozumím jen já a mohl by to vysvětlit někdo z těch, co dali body, protože ti asi ví jak na to.:-)

Eja57 Eja57

25. 8. 2019 09:55

MamlajdaD: Q ? Quattro formaggi ;-)
A estragonovou už tady mám, může být klidně i bez masa....
:-8:-K

Eja57 Eja57

25. 8. 2019 09:52

maris: v surovinách jsou jen ty dvě PL na "propaření" - to docela může fungovat, dám do horké směsi, chvíli nechám, rozmixuji, provařím, dochutím...sice tento způsob zahuštění neznám...já už bych tam necpala další mouku, tahle to podle mne zahustí dostatečně...ale uvidíme co autorka....

maris maris

25. 8. 2019 08:53

MamlajdaD: " Vybereme koření a bobkový list, přidáme 2 lžíce polohrubé mouky a necháme už jen propařit. " jak to myslíš ? později píšeš, že rozmícháme mouku v trošce vody a zamícháme do omáčky a provaříme. To mi přijde správně, ale to že necháme mouku propařit - tomu nerozumím. ;-):-8

MamlajdaD MamlajdaD

24. 8. 2019 20:47

zdenka.s: Děkuji za tak milý komentář. Udělalo mi to radost, alespoň vím, že se nesnažím nadarmo. Opravdu děkuji :yes: a moc vás zdravím!:-K

zdenka.s zdenka.s

24. 8. 2019 20:13

MamlajdaD : skvělý nápad a já Vám moc děkuji, :určitě recepty využiju
Chystám se v týdnu na svíčkovou a k tomu koule z mletého.
Těším se na další :yes: Hezký večer

MamlajdaD MamlajdaD

24. 8. 2019 18:42

Eja57: Tu jsem nechala tobě! ;-):-D A taky můžeš ještě od jiných písmen, třeba od Q, ;-):-D.
Spoustu omáček přeskakuji, protože buď nejsou zajímavé, nebo běžně použitelné, nebo naopak jich tu je na topkách spoustu, takže zájemci mají z čeho vybírat, (např. houbovky, koprovky, rajdy atd.) :-) A taky se snažím sem dát omáčky, které se dají uvařit a jíst i bez masa. :-O;-) Řeknu ti, že sesmolit každý ten dílek někdy dá docela dost práce. Ale nějak se s tím prokoušu;-):-D
Moc tě zdravím a čekám na estragonovou omáčku bez masa! ;-):-8:-D:yes::-K

Eja57 Eja57

24. 8. 2019 17:59

A co E ? Estragon;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vepřová panenka na houbové omáčce y falešná svíčková růžičková kapusta po dijonsku

Suroviny: cibule, mrkev, celer, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, špek, mléko, tuk rostlinný, mouka polohrubá, šťáva citronová, sůl, houby, máslo, strouhanka, smetana, cibule, sůl, vývar hovězí, estragon, povidla švestková, švestky sušené, máslo, mouka hladká, skořice, sůl, hořčice, smetana, bešamel, cibule, paprika sušená sladká, olej, sůl, pažitka, slanina, mouka hladká, cibule, česnek, vývar, sůl, pepř, zázvor mletý

TopRecepty.cz

Omáčky F, H, CH (falešná svíčková, francouzská houbovka, hanácká švestková, hořčicová, chlebová)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q1wR