Hajducké zelí s noky - maďarský recept
Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 13 446 kJ / 3 214 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,36 g |
Tuky | 171,43 g |
Vláknina | 36,05 g |
Cholesterol | 575 mg |
Sodík | 9,84 g |
Sůl | 23,71 g |
Sacharidy | 269,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
K tomuto pokrmu se může podávat i jiná příloha, např. brambory, a je to dobré i jenom s chlebem.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 9. 2019 17:32
MamlajdaD: čo ti môžem už ja radiť...Imriško ti určite veľa vecí uvaril alebo poradil...ja som len laik. Zdravím a pekný zvyšok dňa želám!
3. 9. 2019 17:05
magdalenka: Jen zavzpomínej na dobroty, sem tam jsem některou i vařila, no na červené omáčky byl mistr můj muž Imra, on byl vyučený kuchař, i když to řemeslo nedělal. Tak sem tam o tom něco vím, ale to ještě neznamená, že si nenechám poradit, naopak, ta tvoje rada mi udělala radost. A z uzeného kolena dělám maďarskou zelňačku, to je dobrota! A maďarský zelný list, navíc s kouskem uzeného a klobáskou navíc, to je dobrota! Ale ta porce je hodně vydatná. Maďarský tažený štrůdl - nejznámější je s tvarohovou náplní, mňam... a tak by jsme si mohly notovat a nebylo by konce. Na halászlé se brzy chystám, taky ho miluji. Jednou jsem někde četla, že je to třetí nejlepší polévka v Evropě (dřív se říkalo "na světě"). První je prý francouzká cibulačka, druhá italská minestrone a třetí maďarská halászlé. Tak už toho raději nechám Měj se moc hezky a zase se ozvi
3. 9. 2019 16:38
MamlajdaD: ja nie som nejaký odborník, ale aj s manželom milujeme hlavne maďarskú a českú kuchyňu. Teda tú klasickú. U Maďarov si dávame najčastejšie gulášovú, fazuľovú s údeným kolenom - obyčajne korunujú obidve kyslou smotanou a v polievke sú aj halušky = nokedli, mám rada halászlé, paprikáše, pörkölty, skvelé plnené papriky, plnené kapustné listy, omáčky, pečú výborné ťahané štrúdle, smažia lángoše, v cukrárni si kúpim Somlói galušky alebo Dobošku, či gaštanové pyré so šľahačkou...ale poznajú aj slivkové knedlíky = gombóc, robia zo zemiakového cesta, pečú aj trdelníky...tvarohové rezance omastia vytopenou slaninou, alebo oškvarkami a štedro pokvapkajú kyslou smotanou... neprekonateľné sú ich pagáče, vyrábajú skvelé údené klobásy (csabai alebo gyulai ) alebo Pick trvanlivá saláma dobyla svet.
Trochu plevelím, ale možno to niekoho zaujme.
Trochu plevelím, ale možno to niekoho zaujme.
3. 9. 2019 15:56
magdalenka: já tvoje zkušenosti nemám, i když maďarskou kuchyni miluji, a dokonce i dávno před tím, než jsem poznala mého druhého muže Imru. Koupila jsem si někdy v šedesátých létech knihu Maďarská kuchařka, ale jak se u nás říká, co nechceš mít, tak půjč. No půjčila jsem a nemám. Ale s tou zakysankou máš úplnou pravdu a jsem ti moc vděčná, že jsi mi to napsala. A že jde k tomu jako příloha podávat i brambor, to jsem tam ale taky mohla připsat, abysi každý vybral podle svého. Recept zatím není schválený, moderátorky asi mají plno práce, tak to tam ještě písnu. Moc díky a zdravím!
3. 9. 2019 15:20
MamlajdaD: Veď to nemusí byť podľa mojich predstáv. Ja len predávam svoje skúsenosti, že Maďari kyslú smotanu dávajú do jedla veľmi radi. Mimochodom, v obchodoch predávajú viac druhov, je krásna, hustá a vôbec nie kyslá a vôbec nie drahá.
3. 9. 2019 14:55
magdalenka: Opravila jsem, přečti a zkontroluj, jesti jsem to napsala podle tvých představ? Ahojky!
3. 9. 2019 14:49
magdalenka: Děkuji za pěkný komentář. No když myslíš, že by tam měla být ta zakysanka, tak já jí tam ráda připíšu. Myslím, že na tom navrch bude kralovat, až se budou sliny sbírat! Díky a moc zdravím!
3. 9. 2019 14:14
"Hajdúkáposzta" - maďarská klasika, má viacero obmien, niekto varí len s údenou klobásou, údenou slaninou, niekto pridá aj čerstvé bravčové mäso, okrem údeného. Ochutnala som viackrát v Maďarsku, vždy sa podávala s kyslou smotanou - Maďari ju proste milujú. Halušky ako príloha k tomuto jedlu sú zvláštne, ale prečo nie? Mne to chutí s chlebom, videla som podávať aj s varenými zemiakmi. Vždy je to však skvelé jedlo.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 17 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 17 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 18 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 21 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Kikaa uvařila před 4 hodinami
Hrníčková bábovka
Ester71 uvařil před 5 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Sujan uvařila před 9 hodinami
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
Romana20 uvařila před 10 hodinami
Banánová bábovka
chiipss uvařila před 10 hodinami
Krůta na divoko
Chumelice uvařila před 10 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
MartinaR uvařila před 10 hodinami
Jemné noky
Zizalinka uvařil před 11 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pěstujeme rajčata: Jak správně zasadit rajčata? Na balkonová stačí samozavlažovací truhlík, tyčková vyžadují hlubší nádobu
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: hajdůcké zelí noky z kysaného zelí hlavkove zeli s noky maďarské nočky maďarské brambory a s noky kolik kysaného zelí na 1 porci zeli s noky
Suroviny: bůček uzený, klobása debrecínská, zelí kysané, sádlo, cibule, zelenina kořenová, paprika sušená sladká, sůl, smetana zakysaná, vejce, mouka polohrubá, voda, sůl
Hajducké zelí s noky - maďarský recept
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j3jY
23 názorů