Pečené holubinky
Ačkoliv se holubinkám méně zkušení houbaři často vyhýbají, jde o velmi dobré houby, které stojí za to ochutnat. Připravíme je velmi snadno v troubě, k dochucení použijeme pouze sůl.
Postup přípravy
Krok 1: U větších plodnic holubinek okraje klouboučku sloupneme, třeň odkrojíme.
Krok 2: Kloboučky opláchneme, necháme okapat a klademe na plech lupeny nahoru.
Krok 3: Posolíme, vložíme do spodnější části trouby a pečeme cca 20 minut při 200 °C.
Krok 4: Holubinky pustí hodně šťávy, tu nevyléváme, snažíme se servírovat i se skvělou šťávičkou, která zůstala v kloboučcích.
Zveřejněno 22. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené holubinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZVOE
Moje poznámka
Pečené holubinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZVOE
Nejnovější recepty
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 2 hodinami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 14 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 20 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 21 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelňačka mojí babičky
Fitulka před 1 hodinou
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 11 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 11 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 13 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 13 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 13 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 14 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 14 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 15 hodinami
Tématické fráze:
holubinka zelená,
recepty z holubinek,
holubinka zelená recept,
houby holubinky,
salakvarda,
pečené ryzce,
recept z holubinek,
holubinka zelená recepty,
jedlé houby holubinky,
jedlé houby holubinky,
holubinky druhy,
houby-holubinky,
holubinky,recepty,
ryzec peprný,
holubinky-recepty,
priprava holubinek,
ryzec peprný recept,
salakvarda omáčka,
druhy holubinek,
holubinky na sádle
Komentáře (15)
Jak však holubinky poznat od ostatních druhů? Plodnice mají křehkou dužninu, která svojí pórovitostí a zrnitostí připomíná dužninu jablek. Jedním z hlavních rozlišovacích znaků je, vyrýpneme-li nožem nebo dvěma prsty vyštípneme kousek dužniny ze třeně, na okraji úlomku není nikdy dužnina vláknitě roztřepená. U většiny ostatních druhů hub způsobíme nepravidelné vytržení pletiva po délce třeně. Právě jen u holubinek nám zůstane v ruce pravidelný okrouhlý kousek dužniny, to je nejdůležitější znak pro rozpoznání holubinek!
Odkaz na celý článek:www.receptyonline.cz/letni-houby-nejchutnejsi-holubinky-8-dil--2636.html
xman:to věřím,že se může přihodit
Chce to však zkušenějšího houbaře, aby se mezi holubinky nedostaly jen "jednou" jedné houby
Bibi, holubinka nazelenalá je nejlahodnější holubinka