Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 278 kJ / 1 261 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 190,61 g |
Tuky | 32,07 g |
Vláknina | 21,17 g |
Cholesterol | 384 mg |
Sodík | 794 mg |
Sůl | 1,70 g |
Sacharidy | 47,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kostky cca 5 cm, cibuli a kapii na kostičky, jarní cibulku na kolečka, česnek prolisujeme.
Krok 2: V pánvi na troše oleje maso zprudka opečeme ze všech stran a zatím dáme bokem.
Krok 3: V kastrolku na troše oleje opečeme cibuli do zlatova, přidáme papriku, česnek a necháme rozvonět.
Přidáme opečené maso, kmín, pepř, rajčata, chilli omáčku, osolíme a podlijeme horkým vývarem, nebo bujónem. Krok 4: Krátce povaříme, ochutnáme a je-li potřeba, ještě osolíme a opepříme, přendáme do pomalého hrnce, vhodíme snítky tymiánu a nastavíme LOW na 7 hodin. Krok 5: Hodinu před koncem odstraníme snítky tymiánu, přidáme fazole bez láku, pokrájenou kapii, celou feferonku, část jarní cibulky (trochu necháme na ozdobu) a je-li moc vývar řídký, přidáme kukuřičný škrob rozmíchaný v troše vody. Já většinou nedávám, cibule to docela zahustí. Krok 6: Servírujeme zdobené jarní cibulkou a jako přílohu doporučuji bramborové placičky.
Přidáme opečené maso, kmín, pepř, rajčata, chilli omáčku, osolíme a podlijeme horkým vývarem, nebo bujónem. Krok 4: Krátce povaříme, ochutnáme a je-li potřeba, ještě osolíme a opepříme, přendáme do pomalého hrnce, vhodíme snítky tymiánu a nastavíme LOW na 7 hodin. Krok 5: Hodinu před koncem odstraníme snítky tymiánu, přidáme fazole bez láku, pokrájenou kapii, celou feferonku, část jarní cibulky (trochu necháme na ozdobu) a je-li moc vývar řídký, přidáme kukuřičný škrob rozmíchaný v troše vody. Já většinou nedávám, cibule to docela zahustí. Krok 6: Servírujeme zdobené jarní cibulkou a jako přílohu doporučuji bramborové placičky.
Zveřejněno 12. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřový vyprošťovák (výborný po bujaré oslavě)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J5ED
Moje poznámka
Vepřový vyprošťovák (výborný po bujaré oslavě)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J5ED
Nejnovější recepty
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 7 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 11 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 12 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 15 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 19 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 5 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 8 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 8 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 8 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 9 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 10 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 11 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 12 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 12 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 12 hodinami
Tématické fráze:
vyborny vepřovy vyvar,
recepty na oslavy
Suroviny:
pečeně vepřová,
cibule,
česnek,
paprika čerstvá červená,
omáčka chilli sladká,
pepř,
kmín mletý,
rajče,
fazole červené,
kapie,
feferonka,
cibulka jarní,
tymián čerstvý,
olej,
sůl,
Komentáře (7)