Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Játrové knedlíčky do kuřecí i jiné polévky

Hodnocení receptu je 4,4 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 847 kJ /
442 kcal
Bílkoviny38,51 g
Tuky15,73 g
Vláknina2,60 g
Cholesterol 1,00 g
Sodík 432 mg
Sůl0,86 g
Sacharidy35,57 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvaříme kuřecí polévku z kostí, hřbetů, křídel a zeleniny, kterou máme rádi.
Játra očistíme od blan a žilek a naškrábeme nožem, umeleme nebo rozmixujeme, pokud jsou zmrzlá, jdou i nastrouhat. Krok 2: Všechny ingredience v mixéru spojíme a vytvoříme napohled řídké těsto, které necháme odpočinout (nasáknout strouhanku) až bude tak husté, aby šly mokrou rukou dělat kuličky. Udělané knedlíčky dáme do vařícího vývaru (může být i jiný, např. hovězí, vepřový nebo zeleninový), když knedlíčky vyplavou na povrch povaříme při mírném varu podle velikosti asi 5 minut.. Krok 3: Pokud chceme mít vývar ( např. silný hovězí ) čirý, uvaříme knedlíčky zvlášť a hotové vložíme do polévky.
Do polévky kuřecí obereme maso a nakrájíme zeleninu, můžeme přidat nudličky a zelené bylinky libeček, pažitku nebo petrželku.

Zveřejněno 26. 11. 2019

Poznámka autorky Marie Svarcova

Tak dělávala knedlíčky moje babička i mamka a chutnají i nám. Místo česneku a majoránky lze dát osmaženou cibulku a špetku muškátového květu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játrové knedlíčky do kuřecí i jiné polévky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qN6R

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játrové knedlíčky do kuřecí i jiné polévky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qN6R

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Tématické fráze:
jatrove knedlicky do polévky, játrové knedlíčky, jatrove knedlicky ridke testo, játrové knedlíčky í, játrové knedlíky, játrové knedlíčky z drůbežích z kuřecích jater, játrové knedlíčky doba varu, hovezi jatrove kulicky

Suroviny:
játra drůbeží, mouka hladká, strouhanka, sůl, pepř, majoránka, česnek, máslo, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu