Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánoční kynutá tvarohová štola

Hodnocení receptu je 4,0 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 minut, 1 hod. kynutí a 35 min. pečení

30 minut, 1 hod. kynutí a 35 min. pečení

16. 12. 2019 15:52

Suroviny

Porce: 8-10 krajíčků

Nutriční hodnoty

Energie4 540 kJ / 1 085 kcal
Bílkoviny25,61 g
Tuky49,28 g
Vláknina6,20 g
Cholesterol 297 mg
Sodík 2,07 g
Sůl5,13 g
Sacharidy131,72 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

25. 12. 2019 17:26

magdalenka: Ani sa nepytaj:-! ;-( Malo sladke,vnutri,ako chleba. Urobila som to zle.Mala som riedke cesto.Malo byt,ako na Vianocku.;-(;-(;-(

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

25. 12. 2019 17:22

Jaromira18: Pridej jenom 50 ml mleka, ne abys udelala ridke testo, jako ja. Udelej ho polotuhe:-!Peces na vlastni triko. Ty mas odvahu:-!:-D

magdalenka magdalenka

25. 12. 2019 17:19

Veronika.Hrozna: A prečo sa ti nezdá? Čo je na nej zlé? Naozaj na vyhodenie? Podľa fotiek je to vysoké dosť, že by nedopečené? 16.12. 16,34 píšeš, že si chutnala, že je to vláčne.

Jaromira18 Jaromira18

25. 12. 2019 16:58

Veronika.Hrozna: Určitě je moc dobrá, jen jí nesmíš srovnávat s vánočkou, já si jí určitě pro sebe upeču, protože obsahuje málo tuku, mám hodně vysoký cholesterol. Díky moc za recept.:-K:-K:-K:-K

Dajda Dajda

18. 12. 2019 23:12

Eja57: :yes: Přesně tak!

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

18. 12. 2019 18:35

Dajda: Ano já vím, proto mě zlákala, že bude nadýchaná. Teď jsem z ní , akorát vydýchaná. Oříšky vyďobají sýkory a zbytek dorazí vrány , vrabci a jedna neuvěřitelně drzá sojka.:yes:

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

18. 12. 2019 18:31

Eja57: ;-(;-(;-( Už nikdy! Seděla jsem u kadeřnice a měla jsem tam časák se šperky, oblečením, účesy a drahými parfumy. Nikdo nepředpokládá, že z toho ty paninky v milionových špercích a róbách péct budou. To je tam redakční doplnění sortimentu :-D:-D:-D.

Eja57 Eja57

18. 12. 2019 17:48

Dajda: tak tak...štola není vánočka....chce po upečení polít máslem, posypat moučkovým cukrem, zabalit třeba do alobalu a nechat ji v chladu týden....spíš dva....

Dajda Dajda

18. 12. 2019 17:32

Eja57: Veronika.Hrozna: Fakt je, že receptů, které vypadají skvěle a po uvaření nestojí za nic, je po časopisech fůra. Já peču už léta tvarohovou štolu bez kynutí podle DrOetkera. Musí se nechat uležet v chladu a pak je skvělá. Nemá však nadýchanou strukturu, takové štoly většinou nejsou. ;-)

Eja57 Eja57

18. 12. 2019 15:18

"módní časopis z Rakouska::-D:-D:-D:-D:-D jo, v Blesku psali...jak já říkám s oblibou:-D

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

18. 12. 2019 14:42

Eja57: Hm ! Recept je módního časopisu z Rakouska, nemyslím, že by podle něj, někdo zkusil péct ! Nicméně, já to zkusila a výsledek je O. :-// Nevadí vrabčáci se nacpou! ;-) Když to někdo zkusí a bude to k jídlu, tak ...... se kajícně přiznám, že jsem to zvojtila. Má samozřejmě titulku, fotku a postup upravím dle pokynů opravdové pekařky ! ;-)

Eja57 Eja57

18. 12. 2019 14:33

Veronika.Hrozna: na Tvoji vánočku v přímém přenosu vzpomínám:-D:yes:
Ale kde jsi vzala tento recept? Znáš někoho, kdo podle něj pekl? Mi přijde divný ....másla fakt dost málo, ten tvrdý tvaroh....máš suprově napsaný postup, to jo, ale ten recept je fakt podivný....( a to pomíjím, že já vždycky na šlehání vajec s cukrem do těsta používám cukr krupici, ale to tady asi není ten problém...) Možná Cathleen by něco vymyslela, pekařka geniální....

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

18. 12. 2019 14:06

Coleta: Syrové to není, vypečené také ne, možná když to veme do paciček odborník a nebo odborník na kynuté , tak to vychytá a bude to k jídlu. Kynuté mi nikdy, nešlo upéct. V receptu je středně tuhé hladké těsto... tak nevím, jestli to je "dětská prdelka", nebo koule na háku, a jak jsem pekla vánočku v přímém přenosu zde! :-D

Coleta

18. 12. 2019 13:40

Veroniko a máte to dopečené. Štola a její okraje vypadají velice světle, tyto těsta chtějí dlouhé pečení (cca 1) tak na 160stupňů.

Eja57 Eja57

18. 12. 2019 13:25

Veronika.Hrozna: :-O;-(;-(;-(

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recept kynuté těsto štola vánoční tvarohová štola

Suroviny: mouka polohrubá, droždí, cukr krystal, máslo, cukr moučkový, žloutek, tvaroh, sůl, ořechy, rozinky, brusinky, kůra pomerančová, máslo, cukr moučkový,

TopRecepty.cz

Vánoční kynutá tvarohová štola

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rOqW