Měkké skořicové šneky (Cinnamon rolls)
Voňavé, měkké a vláčné kynuté pečivo. Přesně to jsou oblíbení skořicoví šneci, pečivo, které vás dostane svou úžasnou vůní. Jejich příprava sice nějaký čas zabere, ale věřte, že nebudete litovat, ale naopak se budete rádi k jejich pečení vracet častěji.
Suroviny pro 12 kusů
12kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 867 kJ / 2 836 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,00 g |
Tuky | 99,81 g |
Vláknina | 12,90 g |
Cholesterol | 525 mg |
Sodík | 2,19 g |
Sůl | 5,39 g |
Sacharidy | 419,07 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse smícháme nejprve suché suroviny, tedy mouku, sůl, sušené droždí a cukr. Metličkou pořádně promícháme.
Krok 2: Poté přilijeme teplé mléko, rozehřáté máslo a vajíčko. Vařečkou promícháváme a hněteme až do té doby, dokud nevznikne krásně hladké a nelepivé těsto. Tento proces zabere asi 10 minut.
Krok 3: Hotové těsto vložíme do olejem vymazané mísy, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout do dvojnásobku, zabere to zhruba 1,5 hodiny. Zároveň vyndáme z lednice máslo, aby dostatečně změklo.
Krok 4: V menší misce smícháme skořici, cukr, škrob a sůl.
Krok 5: Vykynuté těsto vyválíme asi na 1,5 cm silný plát ve tvaru obdélníku.
Krok 6: Na tento obdélník rozetřeme měkké máslo a rovnoměrně jej posypeme směsí cukru a skořice.
Krok 7: Následně těsto srolujeme do závinu a rozkrájíme a na 10-12 stejných kusů.
Krok 8: Šneky vyskládáme na plech pokrytý pečicím papírem asi 10 cm od sebe. Necháme kynout ještě asi půl hodiny. Troubu včas rozehřejeme na 180 °C.
Krok 9: Pečeme asi 20-25 minut.
Krok 10: Podáváme ještě teplé. Čerstvé a teplé jsou nejlepší.
Zveřejněno 11. 3. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Měkké skořicové šneky (Cinnamon rolls)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q4oM
Moje poznámka
Měkké skořicové šneky (Cinnamon rolls)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q4oM
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 12 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 17 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno 19. 8. 2025 22:56:11
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno 19. 8. 2025 22:26:09
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno 19. 8. 2025 21:49:47
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová pečeně na tymiánu
E. J. K. před 5 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 7 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 7 hodinami
Svíčková na smetaně
Pozde před 9 hodinami
Hovězí na pepři
Pozde před 9 hodinami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 9 hodinami
Francouzské brambory
jjj82 před 9 hodinami
Mleté maso s rýží a rajčaty z jedné pánve
Uttinka před 10 hodinami
Obyčejný hrnkový chleba
Lucie Hertlova před 10 hodinami
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
essinKa před 13 hodinami
Tématické fráze:
skořicové šneky susene drozdi,
skoricove sneky ze suseneho drozdi,
cinamon rolls recept,
recept na šneky z drozdi,
skořicový šnek ze suchého droží,
vláčné skořicové šneky s povidly,
skořicový šnek ze sušeného droždí,
skořicový šnek recept bez droždí,
recept na skoricove sneky,
skořicové šneky recept
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krupice,
vejce,
droždí sušené,
máslo,
mléko,
sůl,
cukr krupice,
máslo,
skořice,
škrob,
sůl,
olej
Komentáře (8)
Btw. mega dobrý to je! díky za recept