Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špenátovo-smetanová polévka s Nivou

Hodnocení receptu je 4,8 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 303 kJ /
1 506 kcal
Bílkoviny49,77 g
Tuky132,43 g
Vláknina5,97 g
Cholesterol 445 mg
Sodík 3,69 g
Sůl9,25 g
Sacharidy27,66 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na másle dosklovata. Přidáme jemně nasekaný česnek, mouku, promícháme, necháme rozvonět a zpěnit. Přilijeme vývar a povaříme cca 10 minut. Poté vlijeme rozmrazený špenátový protlak, smetanu, dochutíme solí a muškátovým oříškem a ještě krátce provaříme. Přidáme zhruba 120-150 g Nivy, kterou necháme v polévce rozpustit a je-li třeba, naředíme polévku vývarem, dle požadované hustoty. Krok 2: Polévku rozdělíme do talířů, dozdobíme zbylou Nivou, krutony a ihned podáváme, aby se krutony v polévce nerozmočily, případně si je do talíře každý dá až podle vlastní chuti. Krutony můžeme použít jak z bílého pečiva, tak i z chleba, nejlépe osmažené na másle.

Zveřejněno 17. 4. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenátovo-smetanová polévka s Nivou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rA8p

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenátovo-smetanová polévka s Nivou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rA8p

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
protlak špenátový, smetana ke šlehání, vývar, cibule, česnek, máslo, mouka hladká, sýr niva, sůl, ořech muškátový,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu