Suroviny pro 10
10
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 166 kJ / 5 059 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 334,26 g | 
| Tuky | 400,54 g | 
| Vláknina | 3,34 g | 
| Cholesterol | 675 mg | 
| Sodík | 3,20 g | 
| Sůl | 7,30 g | 
| Sacharidy | 28,70 g | 
Postup přípravy
Á, to jsem nechtěl, ale co... A oznámil našemu taťkovi: Hele, dneska bude k obědu jen polévka, když se mi to nepovede, protože jsem vyndal špatné maso.
Vezmi ten krk hovězí a nakrájej na kusy podle toho, jak se dělí i s tím tukem. Osol ho. Krok 2: Potom nasekej cibulku na drobno a nadrť česnek, dej do misky a přidej vše tekuté. A ten krk v tom pěkně vykoupej. Když nebudeš línej, tak to udělej večer. Krok 3: Ráno vezmi ohnivzdornou misku nebo kastrol s poklicí a vše tam přesuň i se zbytkem marinády. Vlož do trouby vyhřáté na 130 stupňů a nech to tam tři a půl hodiny. Krok 4: Zkus, jestli se to skoro rozpadá. Jak? Vezmi mezi prsty kousek masa a zmáčkni. Když je to hodně měkké a pustilo to šťávu, tak je to OK. Jinak tomu dopřej ještě půl až tři čtvrti hodinky. A je hotovo. Krok 5: Já uvařil nové brambory, opekl na sádle s troškou sladké papriky, solí, pepřem a pažitka tomu dala korunu. I když jsem si myslel, že to sežerou slepice, ale opak byl pravdou. Dobrota nesmírná a náš tatínek prohlásil: Dědo, nikdy jsem lepší hovězí nejedl. A dokonce i zbylo a druhý den. To si nedokážete představit, to bylo prostě žrádlo pro horních deset tisíc, ale my jim ho slupli a už se všichni těšíme na opakování.
Zveřejněno 13. 6. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Brasírovaný hovězí krk (aneb i mistr kuchař se splete)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4MPk
Moje poznámka
					 
				
Brasírovaný hovězí krk (aneb i mistr kuchař se splete)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4MPk
Nejnovější recepty
	
			 
	
Kuře na brusinkách
Přidáno před 1 hodinou
	
			 
	
	
Pizza s plněným okrajem
Přidáno před 5 hodinami
	
			 
	
Cibulačka s vínem
Přidáno před 12 hodinami
	
			 
	
Pikantní krémová dýňovka s mrkví a chilli
Přidáno před 16 hodinami
	
			 
	
Špagety s olivami a parmazánem
Přidáno před 17 hodinami
	
			 
	
Okoun nilský na česnekovém másle
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
Dršťková polévka z předvařených drštěk
milan.pohy před 8 minutami
	
			 
	
	
Bublanina s jogurtem
Mary-Loo před 14 minutami
	
			 
	
	
Borůvkový koláč s tvarohem
soumar99 před 24 minutami
	
			 
	
Mechové muffiny
[email protected] před 34 minutami
	
			 
	
	
Fazolová polévka rychlá
Jirka33 před 46 minutami
	
			 
	
Frankfurtská polévka s bramborami
Eva z HK před 1 hodinou
	
			 
	
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
Diesel před 2 hodinami
	
			 
	
	
Hrníčková cuketová buchta
mendorf před 14 hodinami
	
			 
	
	
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
TommyKoci před 14 hodinami
	
			 
	
	
Kanellbular - skořicové šneky
Dzollie před 15 hodinami
						Suroviny:
						
							krk hovězí, 
						
						
							sůl, 
						
						
							vývar slepičí, 
						
						
							česnek, 
						
						
							kečup ostrý, 
						
						
							omáčka sojová, 
						
						
							koření krkovička s česnekem, 
						
						
							olej
						
					
 
	 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
	 
 
 
 
 
 
	 
 
	 
	 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (13)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Hmmm...
Právě před týdnem jsme měli hovězí krk jako svíčkovou...
Samozřejmě maso bylo v kuse
Pekl (či dusil?) jsem ho zadeklované při 110°C několik hodin v kuse
No, vlastně jsem krčisko brasíroval, že
Jak píše Eja -běžné kupované směsi ani doma skoro nemám, ale tu sojovku v pondělí koupím!!
Brasírování je metoda, která pracuje s pomalým, velmi vlhkým teplem, kdy se maso peče ve směsi tekutých (a někdy rovněž pevných) surovin a nechá se v ní pomalu táhnout několik hodin.