Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Malinový-rybízový řez

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

26. 7. 2020 10:43

Suroviny

Porce: polovina plechu 30x36cm

Nutriční hodnoty

Energie15 981 kJ / 3 820 kcal
Bílkoviny56,44 g
Tuky234,54 g
Vláknina19,45 g
Cholesterol 1,67 g
Sodík 495 mg
Sůl1,09 g
Sacharidy361,05 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento řez je velmi jemný. I proto opravdu doporučuji se zbavit peciček. Rybíz jde cedit mnohem lépe, než maliny. Mám zkušenost, že když dáte stejně rybízu a malin, malinová chuť tu rybízovou přebije a vy si ušetříte čas. Na to, abyste získali 200 g "ovocné kaše", nicméně doporučuji použít alespoň dvojnásobnou hmotnost celého ovoce. Pokud by to přesto bylo málo, (což se může stát u malin), můžeme na na váze doplnit marmeládou. Množství cukru opravdu volte podle sebe. Jelikož jsme měli tento rok nezvykle kyselé ovoce, muselo se dát 135 g cukru.

Vzhledem k tomu, že je těsto poměrně nízké, možná někoho napadne z něj udělat roládu, ale toto těsto na rolování příliš vhodné není.

Řez můžete ozdobit našlehanou šlehačkou nebo polevou, ale my to neděláme.

Recept patří k našim nejoblíbenějším.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: vejce, voda, cukr, cukr vanilkový, mouka hladká, solamyl, kypřící prášek do pečiva, kakao, máslo, maliny, smetana ke šlehání, pudink vanilkový bez vaření, máslo, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Malinový-rybízový řez

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O3nr