Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 013 kJ / 2 632 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 46,95 g |
Tuky | 91,04 g |
Vláknina | 38,10 g |
Cholesterol | 263 mg |
Sodík | 96 mg |
Sůl | 0,13 g |
Sacharidy | 387,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mouky rozdrobíme droždí. V hrnku rozpustíme máslo a přidáme do něj cukr a mléko. Zamícháme, vlijeme do mísy s moukou.
Krok 2: Vypracujeme těsto, uděláme bochánek a necháme 15 minut pod utěrkou odpočívat. Mezitím připravíme jablka.
Krok 3: Těsto rozdělíme na čtyři části, každou vyválíme, naplníme a zabalíme.
Krok 4: Záviny pečeme na 170°C dozlatova. Po upečení je ještě horké potřeme máslem a pocukrujeme.
Zveřejněno 10. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečný závin z maminčina notesu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W3MJ
Moje poznámka
Jablečný závin z maminčina notesu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W3MJ
Nejnovější recepty
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 4 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 10 hodinami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 11 hodinami
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 18 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 19 hodinami
Těstoviny s treskou a pepřem
Přidáno 19. 10. 2025 21:05:20
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec na hořčici
Wenamo před 1 hodinou
Vepřové karé na cibuli
misula29 před 5 hodinami
Palačinky - klasické
Lukrejka před 5 hodinami
Vepřovo-špenátová roláda na česneku
PavlaJ před 6 hodinami
Hrníčková bábovka od babičky
Lukrejka před 8 hodinami
Závin tažený jablečný
Majkaa před 9 hodinami
Hlíva ústřičná jako "minutka"
KrisZaezemi před 10 hodinami
Domácí kmínový chleba
KristulaT před 10 hodinami
Babiččiny blbouny
KristulaT před 10 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Renata1101 před 11 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krupice,
droždí,
mléko,
máslo,
strouhanka,
jablko,
ořechy vlašské,
skořice,
cukr,
rozinky
Komentáře (3)