Nejlepší bramboráky jaké znám
Nejlepší bramboráky, tenké jako palačinky, si získávají oblibu pro svou jednoduchost a lahodnou chuť. V některých variantách je můžeme doplnit o uzené maso nebo klobásu. Bramboráky si jistě zaslouží místo na vašem stole.
Suroviny pro 1 dávka
7-10 ks
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 746 kJ / 656 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 32,12 g |
| Tuky | 17,24 g |
| Vláknina | 16,64 g |
| Cholesterol | 524 mg |
| Sodík | 274 mg |
| Sůl | 0,52 g |
| Sacharidy | 87,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory očistíme, omyjeme, osušíme a na struhadle nastrouháme najemno. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, mléko a promícháme.
Krok 2: Přidáme mouku, majoránku, kmín, sůl a pepř. Celé vše promícháme.
Krok 3: Do pánve dáme trochu oleje a necháme rozehřát. Nalijeme rovnoměrně těstíčko a bramboráky smažíme z obou stran dozlatova.
Zveřejněno 24. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nejlepší bramboráky jaké znám
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gmr9
Moje poznámka
Nejlepší bramboráky jaké znám
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gmr9
Nejnovější recepty
Vánoční oplatky
Přidáno před 9 hodinami
Medové kuličky
Přidáno před 10 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 11 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 12 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 13 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brambory s vůní mandlí
Fitulka před 2 hodinami
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Ututatise před 3 hodinami
Poctivá vánočka
metrix7 před 3 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Slavista62 před 3 hodinami
Krkovička z trouby
Sahula před 3 hodinami
Těsto na perníčky - hned měkké
habis před 4 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
AlienkaKalousova před 4 hodinami
Domácí laskonky aneb: Křehké bílkové pokušení
milhausz1984 před 4 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
busy_dad před 4 hodinami
Celerová pomazánka
Toms1 před 5 hodinami
Suroviny:
brambory,
vejce,
česnek,
mléko,
mouka hladká,
majoránka,
sůl,
pepř mletý,
kmín mletý,
olej
Komentáře (15)
Dělám velmi podobné bramboráky, a protože jsme masoví, dávám tam jestě na drobno nakrájený zabíjačkový kabanos ( je ve střevě, nikoliv v papírových střevách) a tento nakrájený kabanos osmažím do lehce křupava. Může se dát i místo kabanosu pikantní špekáčkový kabanos.
BRAMBORÁCH DOSTANE LEHCE MASOVOU PŘÍCHUŤ A OSMAZENÉ KOSTEČKY TAM VÉVÉDÍ SVOJÍ CHUTÍ A TAKÉ KŘUPKAVOSTÍ.
,,toš tak,,