Nejlepší bramboráky jaké znám
Nejlepší bramboráky, tenké jako palačinky, si získávají oblibu pro svou jednoduchost a lahodnou chuť. V některých variantách je můžeme doplnit o uzené maso nebo klobásu. Bramboráky si jistě zaslouží místo na vašem stole.
Suroviny pro 1 dávka
7-10 ks
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 746 kJ / 656 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 32,12 g |
| Tuky | 17,24 g |
| Vláknina | 16,64 g |
| Cholesterol | 524 mg |
| Sodík | 274 mg |
| Sůl | 0,52 g |
| Sacharidy | 87,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory očistíme, omyjeme, osušíme a na struhadle nastrouháme najemno. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, mléko a promícháme.
Krok 2: Přidáme mouku, majoránku, kmín, sůl a pepř. Celé vše promícháme.
Krok 3: Do pánve dáme trochu oleje a necháme rozehřát. Nalijeme rovnoměrně těstíčko a bramboráky smažíme z obou stran dozlatova.
Zveřejněno 24. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nejlepší bramboráky jaké znám
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gmr9
Moje poznámka
Nejlepší bramboráky jaké znám
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gmr9
Nejnovější recepty
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 4 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 18 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční štola z tvarohového těsta
beruna1 před 16 minutami
Moravanské kuřecí nudličky
wimra před 42 minutami
Sýrové karbanátky
Slaninova.L. před 45 minutami
Jahodový likér
Jirka55221 před 2 hodinami
Domácí chleba
Samjda před 2 hodinami
Vánoční věnec
Stefi.f před 6 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 13 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 15 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 15 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 15 hodinami
Suroviny:
brambory,
vejce,
česnek,
mléko,
mouka hladká,
majoránka,
sůl,
pepř mletý,
kmín mletý,
olej
Komentáře (15)
Dělám velmi podobné bramboráky, a protože jsme masoví, dávám tam jestě na drobno nakrájený zabíjačkový kabanos ( je ve střevě, nikoliv v papírových střevách) a tento nakrájený kabanos osmažím do lehce křupava. Může se dát i místo kabanosu pikantní špekáčkový kabanos.
BRAMBORÁCH DOSTANE LEHCE MASOVOU PŘÍCHUŤ A OSMAZENÉ KOSTEČKY TAM VÉVÉDÍ SVOJÍ CHUTÍ A TAKÉ KŘUPKAVOSTÍ.
,,toš tak,,