Nejlepší bramboráky jaké znám
Nejlepší bramboráky, tenké jako palačinky, si získávají oblibu pro svou jednoduchost a lahodnou chuť. V některých variantách je můžeme doplnit o uzené maso nebo klobásu. Bramboráky si jistě zaslouží místo na vašem stole.
Suroviny pro 1 dávka
7-10 ks
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 746 kJ / 656 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,12 g |
Tuky | 17,24 g |
Vláknina | 16,64 g |
Cholesterol | 524 mg |
Sodík | 274 mg |
Sůl | 0,52 g |
Sacharidy | 87,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory očistíme, omyjeme, osušíme a na struhadle nastrouháme najemno. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, mléko a promícháme.
Krok 2: Přidáme mouku, majoránku, kmín, sůl a pepř. Celé vše promícháme.
Krok 3: Do pánve dáme trochu oleje a necháme rozehřát. Nalijeme rovnoměrně těstíčko a bramboráky smažíme z obou stran dozlatova.
Zveřejněno 24. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nejlepší bramboráky jaké znám
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gmr9
Moje poznámka
Nejlepší bramboráky jaké znám
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gmr9
Nejnovější recepty
Švestkový koláč se skořicí
Přidáno před 9 hodinami
Švestkový koláč s drobenkou II
Přidáno před 9 hodinami
Pão de Queijo
Přidáno před 10 hodinami
Rohlíky I
Přidáno před 13 hodinami
Lilek s bazalkovým dipem
Přidáno před 13 hodinami
Veka z kefíru
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sušená rajčata v olejové lázni
oldvlk před 8 minutami
Pečená švestková povidla
Anche před 29 minutami
Pečené nudličky z kapra
ZboSy před 1 hodinou
Listové šátečky plněné šimlovou nádivkou a švestkami
ZboSy před 2 hodinami
Vydatná vločková polévka s česnekem
Nanda91 před 2 hodinami
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 7 hodinami
Vepřová po bulharsku
Kajkajak před 8 hodinami
Knedlík z domácí pekárny
vladhn před 9 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
phanusov před 9 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
alcerm před 10 hodinami
Suroviny:
brambory,
vejce,
česnek,
mléko,
mouka hladká,
majoránka,
sůl,
pepř mletý,
kmín mletý,
olej
Komentáře (14)
Dělám velmi podobné bramboráky, a protože jsme masoví, dávám tam jestě na drobno nakrájený zabíjačkový kabanos ( je ve střevě, nikoliv v papírových střevách) a tento nakrájený kabanos osmažím do lehce křupava. Může se dát i místo kabanosu pikantní špekáčkový kabanos.
BRAMBORÁCH DOSTANE LEHCE MASOVOU PŘÍCHUŤ A OSMAZENÉ KOSTEČKY TAM VÉVÉDÍ SVOJÍ CHUTÍ A TAKÉ KŘUPKAVOSTÍ.
,,toš tak,,