Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 159 kJ / 277 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,72 g |
| Tuky | 15,90 g |
| Vláknina | 5,44 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 206 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 12,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Patizón olúpeme a zbavíme semien. Nastrúhame na jemnom strúhadle.
Krok 2: Pridáme žĺtky, oregáno, bazalku, prelisovaný cesnak, korenie a soľ a rukami premiešame. Podľa potreby vmiešame krupičku. Pridávame ju postupne a vždy necháme trocha nabobtnať. Masa nesmie byť tuhá, krupičky pridáme len toľko, aby držala tvar. Nič sa nestane, ak guľky nebudú dokonalé, ale musia ostať jemné, nie tvrdé.
Krok 3: Vyšľaháme sneh z bielkov a jemne vmiešame do zmesi.
Krok 4: Vlhkými rukami tvarujeme guľky, obalíme ich v strúhanke a hneď vyprážame.
Krok 5: Podávame so zemiakni a zeleninou, resp. zeleninovým šalátom. Chutné sú aj studené so šalátom.
Zveřejněno 25. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Patizonové kuličky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vGNV
Moje poznámka
Patizonové kuličky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vGNV
Nejnovější recepty
Podzimní skořicové rolky s krémem
Přidáno před 58 minutami
Losos s hráškovým pyré
Přidáno před 3 hodinami
Marinovaný pečený bůček, špekové knedlíky, restované zelí a silná omáčka z výpeku
Přidáno před 5 hodinami
Krémová rychlá rajčatová polévka
Přidáno před 6 hodinami
Jednohubky s mini mozzarellou a cherry rajčátky
Přidáno před 7 hodinami
Kapr v listovém těstě s peperonatou
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččin trhanec s jablky
Jandulka18 před 17 minutami
Piškotový svítek do polévky
Kajkajak před 17 minutami
Salátový losos
Kajkajak před 19 minutami
Nejsilnější zeleninový vývar
Kajkajak před 25 minutami
Bublanina
pesskecupem před 53 minutami
Nepečený dort s tvarohem a ovocem
[email protected] před 1 hodinou
Bramborové krokety
rybarka007 před 1 hodinou
Adamova žebra-kosti
topsysel před 1 hodinou
Karlovarský knedlík
Olympus před 2 hodinami
Domácí kmínový chleba
Pavluska75 před 4 hodinami
Suroviny:
patizon,
vejce,
pepř,
koření oregáno,
bazalka čerstvá,
česnek,
sůl,
krupička,
strouhanka,
olej
Komentáře (6)
S krupičkou opravdu opatrně - je to stejné jako u brknedlíků z horkých brambor - když to vypadá, že by to ještě trochu chtělo, tak už ne....vzala jsem dvě čajové lžičky, vykrajovala nočky a házela do strouhanky....znám se, při koulení rukama bych měla hmotu i na hlavě
Doporučuji, fajn recept...přidáním trochy strouhané goudy by určitě nevadilo, ale držela jsem se receptu.