Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 159 kJ / 277 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,72 g |
Tuky | 15,90 g |
Vláknina | 5,44 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 206 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 12,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Patizón olúpeme a zbavíme semien. Nastrúhame na jemnom strúhadle.
Krok 2: Pridáme žĺtky, oregáno, bazalku, prelisovaný cesnak, korenie a soľ a rukami premiešame. Podľa potreby vmiešame krupičku. Pridávame ju postupne a vždy necháme trocha nabobtnať. Masa nesmie byť tuhá, krupičky pridáme len toľko, aby držala tvar. Nič sa nestane, ak guľky nebudú dokonalé, ale musia ostať jemné, nie tvrdé.
Krok 3: Vyšľaháme sneh z bielkov a jemne vmiešame do zmesi.
Krok 4: Vlhkými rukami tvarujeme guľky, obalíme ich v strúhanke a hneď vyprážame.
Krok 5: Podávame so zemiakni a zeleninou, resp. zeleninovým šalátom. Chutné sú aj studené so šalátom.
Zveřejněno 25. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Patizonové kuličky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vGNV
Moje poznámka
Patizonové kuličky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vGNV
Nejnovější recepty
Švestkový džem
Přidáno před 2 hodinami
Mrkvovo-jablečné muffiny bez přidaného cukru
Přidáno před 6 hodinami
Pudinkové BeBe řezy
Přidáno před 8 hodinami
Topinky se salámovo-vaječnou směsí
Přidáno před 22 hodinami
Mini chlebíčky s tataráčkem z uzeného lososa
Přidáno před 22 hodinami
Medailonky se žampiony a paprikami
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Andělsky nadýchaný perník
Lasica před 8 minutami
Pečená švestková povidla
k.klemesova@gmail.com před 55 minutami
Dýňová polévka s uzeným
EvaSeba před 1 hodinou
Pikantní švestkové chutney
tomas.zbornik před 2 hodinami
Moje ledová káva (bez šejkru)
Cipinka před 2 hodinami
Uzený losos se špenátem a cibulovou rýží
imzlin@seznam.cz před 3 hodinami
Teplý salát ze zelené čočky s filátkem z tresky
TondaJ před 3 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
MichalBorna před 3 hodinami
Čalamáda "Uncle Bens"
JitkaSubertova před 4 hodinami
Překvapivá, smažená drůbeží játra
skrona před 5 hodinami
Suroviny:
patizon,
vejce,
pepř,
koření oregáno,
bazalka čerstvá,
česnek,
sůl,
krupička,
strouhanka,
olej
Komentáře (6)
S krupičkou opravdu opatrně - je to stejné jako u brknedlíků z horkých brambor - když to vypadá, že by to ještě trochu chtělo, tak už ne....vzala jsem dvě čajové lžičky, vykrajovala nočky a házela do strouhanky....znám se, při koulení rukama bych měla hmotu i na hlavě
Doporučuji, fajn recept...přidáním trochy strouhané goudy by určitě nevadilo, ale držela jsem se receptu.