Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře na paprice na způsob paprikáše

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 317 kJ /
554 kcal
Bílkoviny7,06 g
Tuky43,27 g
Vláknina7,85 g
Cholesterol 35 mg
Sodík 816 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy31,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuře překrojíme na 4 porce a úplně, nebo alespoň částečně, vykostíme a odstraníme kůži. Kosti hned dáme vařit do slané vody na vývar na podlití. Kuřecí porce osolíme, opepříme a než se uvaří vývar, dáme do ledničky. Krok 2: Zatím připravíme k ruce ostatní ingredience a pokrájíme uzenou slaninu a cibuli. Když máme vývar hotový, v kastrolu osmahneme na sádle a slanině jemně nakrájenou cibuli a porce kuřete opečeme do červena. Rychle přimícháme červenou papriku a díly kuřecího masa podlijeme vývarem z kostí. Přidáme bobkový list a nové koření a dusíme pod pokličkou, až je kuře měkké. Krok 3: Maso vyjmeme na talíř, omáčku zalijeme smetanou, ve které rozkvedláme mouku. Povaříme nejméně 10-15 minut a pak do hrnce vrátíme prohřát kuřecí díly. Podáváme s rýží, noky či těstovinami, u nás v Česku jsou k této omáčce velice oblíbené i knedlíky. Krok 4: Pokud používám na omáčku kuřecí stehna, nevykosťuji je a omáčku podlévám vodou. I tak vznikne silná a dobrá omáčka.

Zveřejněno 4. 10. 2020

Poznámka autorky MamlajdaD

Maďar by si ještě asi přidal pálivou papriku a rajčatový protlak nebo rajče, já jsem to chtěla přiblížit naším českým zvyklostem a chutím. Nechci tvrdit, že se tento paprikáš na různých místech jak na Slovensku, tak i v Maďarsku vaří právě takto, je to spíše počeštěná verze.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře na paprice na způsob paprikáše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B3Kn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře na paprice na způsob paprikáše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B3Kn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

SilviaD: tak tak, u nás cokoli s omáčkou s přílohou na talíř zásadně bez kostí a kůže ( čuníci si pak dojedou v kastrole dle chuti - dočistí kosti, někdo i třeba kůžičku, ale na talíř ne....)...u pečeného kuřete s brkaší to nevadí, ale s omáčkou ano

U nás sa paprikáš z kurčaťa tiež varí s kožou ale po uvarení kurča oberiem a do paprikáša dám len kúsky mäsa lebo rozmaznaní členovia našej domácnosti :-) ho inak nechcú. Inak musím sa priznať, že ja ju tiež nemám rada.

rihana: :-K Děkuji za komentář! ;-):-8 Já ty kůže mám také ráda, ale někdo je nesnáší. Přitom je ten kolagen zdravý na klouby. No mne klouby fakt nevržou! :-D :-8;-) Dík a přeji krásný den! :-K:-K:-K

Já si tu kůži nechává pro sebe, miluju ji. Rodina ji nechce.

casino: Zase jste mně rozesmál! Trefil jste hřebíček na hlavičku! :-D:-K Já také nesundavám kůži, ale někdo to nemá rád, tak proto! ;-):-8 Já vařila ale s kůží a ona mi mrška sama sklouzla ze stehýnka (v kastrole, těsně před servírováním na talíř). :-D Ale to nevadí, pejska nemám, zato ty kůžičky "obětavě" s omáčkou sním! ;-) Ale neříkejte to na mně, já to tutlám! ;-):-D Dík za komentář a zdravím! :-K:-K:-K

"... odstraníme kůži."
A proč:-?
Já kůži neodstraňuji, neb právě glutin z kůže vyvařený dodá krmi plnější chuť :yes:
Když už se ale vaří pár kostiček na vývar, tak proč nevařit i s kuřecím kožuchem, proč? ;-)
No, možná kvůli cholesterolu, že...:-8

Jaromíra18: Děkuji za milý komentář! :-8:-K:-K:-K

:yes::yes: Dobrůtka.

Suroviny:
kuře, sůl, pepř, cibule, paprika sušená sladká, slanina uzená, sádlo, bobkový list, koření nové koření, vývar, mouka, smetana na vaření

Přidat fotografie receptu