Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře na paprice na způsob paprikáše

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

4. 10. 2020 18:35

Suroviny

Porce: 4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 317 kJ / 554 kcal
Bílkoviny7,06 g
Tuky43,27 g
Vláknina7,85 g
Cholesterol 35 mg
Sodík 816 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy31,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Maďar by si ještě asi přidal pálivou papriku a rajčatový protlak nebo rajče, já jsem to chtěla přiblížit naším českým zvyklostem a chutím. Nechci tvrdit, že se tento paprikáš na různých místech jak na Slovensku, tak i v Maďarsku vaří právě takto, je to spíše počeštěná verze.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Eja57 Eja57

7. 10. 2020 17:38

SilviaD: tak tak, u nás cokoli s omáčkou s přílohou na talíř zásadně bez kostí a kůže ( čuníci si pak dojedou v kastrole dle chuti - dočistí kosti, někdo i třeba kůžičku, ale na talíř ne....)...u pečeného kuřete s brkaší to nevadí, ale s omáčkou ano

SilviaD SilviaD

7. 10. 2020 17:14

U nás sa paprikáš z kurčaťa tiež varí s kožou ale po uvarení kurča oberiem a do paprikáša dám len kúsky mäsa lebo rozmaznaní členovia našej domácnosti :-) ho inak nechcú. Inak musím sa priznať, že ja ju tiež nemám rada.

MamlajdaD MamlajdaD

7. 10. 2020 13:29

rihana: :-K Děkuji za komentář! ;-):-8 Já ty kůže mám také ráda, ale někdo je nesnáší. Přitom je ten kolagen zdravý na klouby. No mne klouby fakt nevržou! :-D :-8;-) Dík a přeji krásný den! :-K:-K:-K

rihana

7. 10. 2020 11:36

Já si tu kůži nechává pro sebe, miluju ji. Rodina ji nechce.

MamlajdaD MamlajdaD

4. 10. 2020 22:52

casino: Zase jste mně rozesmál! Trefil jste hřebíček na hlavičku! :-D:-K Já také nesundavám kůži, ale někdo to nemá rád, tak proto! ;-):-8 Já vařila ale s kůží a ona mi mrška sama sklouzla ze stehýnka (v kastrole, těsně před servírováním na talíř). :-D Ale to nevadí, pejska nemám, zato ty kůžičky "obětavě" s omáčkou sním! ;-) Ale neříkejte to na mně, já to tutlám! ;-):-D Dík za komentář a zdravím! :-K:-K:-K

casino casino

4. 10. 2020 22:37

"... odstraníme kůži."
A proč:-?
Já kůži neodstraňuji, neb právě glutin z kůže vyvařený dodá krmi plnější chuť :yes:
Když už se ale vaří pár kostiček na vývar, tak proč nevařit i s kuřecím kožuchem, proč? ;-)
No, možná kvůli cholesterolu, že...:-8

MamlajdaD MamlajdaD

4. 10. 2020 21:45

Jaromíra18: Děkuji za milý komentář! :-8:-K:-K:-K

Jaromira18 Jaromira18

4. 10. 2020 21:41

:yes::yes: Dobrůtka.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: kuře, sůl, pepř, cibule, paprika sušená sladká, slanina uzená, sádlo, bobkový list, koření nové koření, vývar, mouka, smetana na vaření

TopRecepty.cz

Kuře na paprice na způsob paprikáše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B3Kn