Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 464 kJ / 1 306 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 33,65 g |
| Tuky | 40,49 g |
| Vláknina | 29,71 g |
| Cholesterol | 121 mg |
| Sodík | 166 mg |
| Sůl | 0,23 g |
| Sacharidy | 167,95 g |
Postup přípravy
Potom v rúre zakryté pečieme na 180°C domäkka. Pred koncom pečenia odkryjeme a dopečieme. Krok 2: Marhule prelejeme vriacou vodou a scedíme. Nakrájame ich na maličké kocôčky a dáme do malého kastrólika. Pridáme k nim maslo, cukor a víno a 15 min zakryté dusíme. Zahustíme Solamylom rozmiešaným v troche vína. Nakoniec pridáme sekanú mätu. Krok 3: Upečené kuracie stehná podávame s omáčkou a prílohou podľa svojej chuti.
Zveřejněno 10. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí stehna s meruňkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yLQw
Moje poznámka
Kuřecí stehna s meruňkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yLQw
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 5 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 11 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 15 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová očka
Sima1996 před 28 minutami
Likérové špičky
Sahula před 2 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 2 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 2 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 2 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 3 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 4 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 4 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 4 hodinami
Suroviny:
stehno kuřecí,
jogurt,
solamyl,
římský kmín mletý,
česnek,
chilli,
šťáva limetková,
pepř,
sůl,
meruňky sušené,
máslo,
víno bílé suché,
solamyl,
sekaná
Komentáře (12)
Římský kmín?
Patrně záleží na chuti konzumenta
Když jsem před drahnými lety koupil první sáček (50g) kmínu od Rojíka, tak mi prodejce kladl na srdce, že abych to nepřehnal při vaření s množstvím koření...
Radu jsem si vzal k srdci a dnes, z plezíru, jsem si dal mezi zuby jedno semínko, jen tak na chuť...
No, chutná to furt stejně
A na tom prvním a posledním sáčku je datum 10.2.2009
Ale - při pečení nepodlijeme? asi podle potřeby ano.....
Už jsem nestihl editovat
Edit:
Možná ale, pokud jde o rcp z Levanty, tak možná proč ne, že
Opravdu?
Tedy 1PL??
No, to by mě zahubilo
Ááá nééébo posílilo a koronáč by se mi obloukem vyhnul...