Quiche lorraine - slaný koláč
Správný quiche lorraine je z křehkého těsta, hlavní je ale náplň ze slaniny, sýra a vajec. Lahodná kombinace. Zkuste i quiche lorraine z listového těsta podle tohoto receptu, určitě vám také zachutná.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 164 kJ / 2 190 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 99,01 g |
| Tuky | 188,14 g |
| Vláknina | 8,40 g |
| Cholesterol | 1,50 g |
| Sodík | 4,15 g |
| Sůl | 10,15 g |
| Sacharidy | 23,40 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 30. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Quiche lorraine - slaný koláč
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rRmW
Moje poznámka
Quiche lorraine - slaný koláč
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rRmW
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Medové kuličky
Přidáno před 21 minutami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 1 hodinou
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 2 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 2 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 5 hodinami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šunková pěna
Radka310 před 25 minutami
Kuřecí prsa s omáčkou
coolbinsz před 53 minutami
Celerová polévka s mlékem
Fitulka před 2 hodinami
Zelňačka mojí babičky
Fitulka před 4 hodinami
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 14 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 14 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 16 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 17 hodinami
Tématické fráze:
slaný koláč kiš,
slaný koláč,
kis slany kolac recept,
kiš kolac,
francouzský koláč kiš,
francouzský quiche,
koláč kiš,
quiche z listového těsta,
francouzský kiš,
quische,
slaný koláč recept,
lotrinský quiche,
lotrinský slaný koláč,
francouzský slaný koláč-quiche,
kiš,
lotrinský kiš,
slaný lotrinský koláč,
slaný kiš,
testo na quiche,
recept na slaný koláč
Suroviny:
těsto listové,
cibule,
slanina anglická,
sýr uzený,
vejce,
mléko,
sůl,
pepř bílý mletý,
máslo
Komentáře (27)
těsta. Připravit domácí těsto je otázka 5ti minut:250 g hl.mouky, 125 g
másla, špetka soli, 100 ml vlažné vody. Prohníst, uložit na 2 hoďky do lednice. Poté do koláčové formy, vymazané špetkou oliv.oleje, překrýt pečícím papírem, nasypat fazole, hrách nebo kamínky a péct cca 15 min.
při teplotě 200 st. Teprvé poté nanést ingredience (cibuli se slaninou
mírně osmažit). Kiš peču minimálně 1xtýdně, máme ho rádi.
Nicméně, proti gustu žádný dišputát