Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí pečeně na šalvěji a česneku se slzovkou

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 100 min

100 min (100 min příprava)

12. 11. 2020 20:39

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie2 989 kJ / 714 kcal
Bílkoviny137,71 g
Tuky8,16 g
Vláknina11,00 g
Cholesterol 282 mg
Sodík 297 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy20,91 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

janky3 janky3

17. 11. 2020 21:29

Simona Skolakova: Našla jsem, kde jsem objednala slzovku: Prodejnabylin.cz Mají toho tam hodně, čaje, sušené ovoce, mandle, ořechy, zdravé potraviny, občas jsou výrobky v akci.:-)

mysulka mysulka

13. 11. 2020 20:05

janky3: Se slzovkou zacházet umím ;-), přidávám ji občas do polévky a konzumuji ji i jinak, třeba v salátech, jen jsem psala, že by se neměla konzumovat ve velkém množství.

janky3 janky3

13. 11. 2020 11:54

mysulka:
Před vařením slzovku dobře propláchněte pod tekoucí vodou a poté máčejte minimálně 30 minut, nic ale nezkazíte, když si ji namočíte i den předem. Pokud ji budete vařit na slano, pak k ní můžete zároveň přidat i kořenovou zeleninu, kterou na konci vaření buď vyjmete, nebo ji můžete spolu se slzovkou rozmixovat.

Samotnou slzovku můžete konzumovat jako přílohu, přidat ji do rýže a v polévkách s její pomocí nahradíte kroupy. Uvařená a rozmixovaná se přidává do různých kaší, placek, pomazánek.
Jako kaši bych to nejedla, ale jako příloha je to zase něco jiného.

Simona Skolakova Simona Skolakova

13. 11. 2020 10:00

janky3: díky moc za info:-K

mysulka mysulka

13. 11. 2020 09:09

Slzovka je velice zdravá, ale jako samostatná příloha určitě ne.
Ideální je tak 3 lžíce denně, jako přílohu by bylo dobré ji zkombinovat třeba s rýží, bulgurem, kuskusem......

janky3 janky3

13. 11. 2020 03:13

Simona Skolakova: Někdy jsem dostala i v Lidlu, každopádně Tesco, určitě v obchodech se zdravou výživou, tu poslední jsem objednávala na internetu. Ale když zadáš -Kde koupit slzovku obecnou, tak se ukáží možnosti. Tu první přímo nabízeli a neznala jsem ji, a zvědavost mně nedala. A jindy zase nabízeli mleté konopí (technické). Zahustila jsem polévku, ale nebyla nijak výrazná. Upekla jsem z něj bábovku, místo oříšků přišlo konopí. Nabízela jsem sousedům, ti se tvářili rozpačitě. Ochutnali, až když jsem odpřisáhla, že konopí je technické.:-D

Simona Skolakova Simona Skolakova

13. 11. 2020 00:36

Docela mne recept zaujal,copak maso to není žádný problém dala bych do frajera PH,ale o té slzovce jsem ještě neslyšela a přečetla si link od Yanull a docela mi to zlákalo,ale asi v obchodě to neseženu.Janky3 kde to kupuješ???Nebo jen přes net???Já bych to ráda vyzkoušela;-)

yanull yanull

12. 11. 2020 21:34

janky3 janky3

12. 11. 2020 21:07

yanull: Hotovo. Miluji kroupy, ale následky jsou nepříjemné. Kdežto po slzovce ne.:-)

janky3 janky3

12. 11. 2020 21:05

Slzovka obecná (COIX LACRYMA-JOBI) nebo také Slzovka porcelánová či Jobovy slzy, je zdravá tropická obilnina, podporující imunitu, játra, plíce, močové cesty. Obsahuje vitamíny B a škroby.

yanull yanull

12. 11. 2020 20:46

V surovinách slzovka chybí, prosím o doplnění, kolik jí má být, děkuji :-K Do této doby jsem ji neznala, ale dočetla jsem se, že je zdravá ;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: maso hovězí, cibule červená, česnek, olej, máslo, sůl, pepř mletý, koření krkovička, koření, šalvěj, libeček

TopRecepty.cz

Hovězí pečeně na šalvěji a česneku se slzovkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3Myp