Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 204 kJ / 288 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,40 g |
| Tuky | 20,60 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 64 mg |
| Sodík | 143 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 14,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci uděláme jíšku z másla a mouky, kterou zalijeme vývarem a necháme provařit. Potom ochutíme octem, solí a cukrem dle chuti a přilejeme dle konzistence mléko. Znovu dochutíme podle potřeby a zjemníme trochou smetany. Omáčku můžeme opět dochutit, vypneme plotnu a do hotové omáčky zamícháme nakrájený kopr.
Krok 2: Koprovou omáčku podáváme s houskovým knedlíkem či bramborem, vajíčkem natvrdo nebo hovězím masem.
Zveřejněno 26. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jednoduchá koprová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yK6n
Moje poznámka
Jednoduchá koprová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yK6n
Nejnovější recepty
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 11 minutami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 2 hodinami
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 5 hodinami
Vánoční oplatky
Přidáno před 21 hodinami
Medové kuličky
Přidáno před 23 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno 17. 12. 2025 11:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bílkový chlebíček
Jajav před 1 hodinou
Zelná polévka strýce Jiřího
Vaha 1972 před 2 hodinami
Zapečená krkovička se žampiony a zakysanou smetanou
Ivet88 před 2 hodinami
Jemné kokosové cukroví
Verunkavh před 2 hodinami
Klášterské řezy
Anickamanicka před 3 hodinami
Vánoční štola z tvarohového těsta
Hanina_ před 5 hodinami
Vánoční cukroví
fragolina před 10 hodinami
Brambory s vůní mandlí
Fitulka před 15 hodinami
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Ututatise před 16 hodinami
Poctivá vánočka
metrix7 před 16 hodinami
Suroviny:
vývar hovězí,
mléko plnotučné,
smetana na vaření,
máslo,
mouka hladká,
sůl,
cukr,
ocet,
kopr čerstvý
Komentáře (4)