Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 204 kJ / 288 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,40 g |
Tuky | 20,60 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 64 mg |
Sodík | 143 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 14,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci uděláme jíšku z másla a mouky, kterou zalijeme vývarem a necháme provařit. Potom ochutíme octem, solí a cukrem dle chuti a přilejeme dle konzistence mléko. Znovu dochutíme podle potřeby a zjemníme trochou smetany. Omáčku můžeme opět dochutit, vypneme plotnu a do hotové omáčky zamícháme nakrájený kopr.
Krok 2: Koprovou omáčku podáváme s houskovým knedlíkem či bramborem, vajíčkem natvrdo nebo hovězím masem.
Zveřejněno 26. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jednoduchá koprová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yK6n
Moje poznámka
Jednoduchá koprová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yK6n
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 4 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 1 hodinou
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 2 hodinami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 2 hodinami
Snadný štrúdl
Ivace před 3 hodinami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 3 hodinami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 3 hodinami
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 4 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 4 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 4 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 4 hodinami
Suroviny:
vývar hovězí,
mléko plnotučné,
smetana na vaření,
máslo,
mouka hladká,
sůl,
cukr,
ocet,
kopr čerstvý
Komentáře (4)