Medové perníčky - recept z cukrářského učiliště
Oblíbené perníčky, které pečeme zejména na Vánoce, provoní domov medem a výrazným kořením. Z těsta vykrajujeme libovolné tvary a po upečení je zdobíme bílkovou polevou. Se zdobením jistě rády pomohou i děti.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 24 604 kJ / 5 881 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 95,21 g |
| Tuky | 158,00 g |
| Vláknina | 24,40 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3,80 g |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 1 007,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny sypké suroviny prosejeme do mísy, přidáme tekuté (med můžeme rozehřát třeba v mikrovlnce) a vypracujeme těsto. Necháme v chladu odležet, klidně přes noc, ale také můžeme s těstem pracovat hned.
Krok 2: Po uležení těsto propracujeme, rozválíme na pomoučeném vále na plát o tloušťce 3-5 mm a vykrajujeme z něj libovolné tvary.
Krok 3: Klademe na plech vyložený pečicím papírem a pečeme na 150 °C asi 10-15 minut. Doba pečení záleží na velikosti tvaru.
Krok 4: Po upečení necháme perníčky vychladnout a zdobíme bílkovou polevou. Cukr je dobré 3x prosít, aby byl co nejvíce jemný a neucpával zdobící trubičku/kornoutek. Přidáme i pár kapek citronové šťávy nebo citronky. Důkladně vymícháme, můžeme i vyšlehat mixérem.
Zveřejněno 15. 12. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medové perníčky - recept z cukrářského učiliště
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OAjQ
Moje poznámka
Medové perníčky - recept z cukrářského učiliště
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OAjQ
Nejnovější recepty
Sýrová roláda
Přidáno před 1 hodinou
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 3 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 6 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 6 hodinami
Domácí vlašský salát na chlebíčky
Přidáno před 7 hodinami
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkové kostky
Noumik před 18 minutami
Karamelový likér - latté
Merylas před 2 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 3 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 4 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 5 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 5 hodinami
Kokosové strojkové cukroví
adela. před 5 hodinami
Sachr cukroví
adela. před 5 hodinami
Hrnková buchta
Helenecka 21 před 6 hodinami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
tomas.rejzek před 7 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
olej,
prášek do perníku,
soda jedlá,
koření do perníku,
med,
bílek,
cukr moučkový,
šťáva citronová
Komentáře (2)
Kdo neochutná, neví o co přichází
600 hladké mouky
400 krystalu / krupice/
1 PL skořice
1/2 KL sody
4 vejce
100 rozpuštěného medu
1 vanil. cukr
večer vykrájet na vymaštěný plech a potřít bílkem, ráno upéct.....