Medové perníčky - recept z cukrářského učiliště
Oblíbené perníčky, které pečeme zejména na Vánoce, provoní domov medem a výrazným kořením. Z těsta vykrajujeme libovolné tvary a po upečení je zdobíme bílkovou polevou. Se zdobením jistě rády pomohou i děti.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 604 kJ / 5 881 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 95,21 g |
Tuky | 158,00 g |
Vláknina | 24,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,80 g |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 007,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny sypké suroviny prosejeme do mísy, přidáme tekuté (med můžeme rozehřát třeba v mikrovlnce) a vypracujeme těsto. Necháme v chladu odležet, klidně přes noc, ale také můžeme s těstem pracovat hned.
Krok 2: Po uležení těsto propracujeme, rozválíme na pomoučeném vále na plát o tloušťce 3-5 mm a vykrajujeme z něj libovolné tvary.
Krok 3: Klademe na plech vyložený pečicím papírem a pečeme na 150 °C asi 10-15 minut. Doba pečení záleží na velikosti tvaru.
Krok 4: Po upečení necháme perníčky vychladnout a zdobíme bílkovou polevou. Cukr je dobré 3x prosít, aby byl co nejvíce jemný a neucpával zdobící trubičku/kornoutek. Přidáme i pár kapek citronové šťávy nebo citronky. Důkladně vymícháme, můžeme i vyšlehat mixérem.
Zveřejněno 15. 12. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medové perníčky - recept z cukrářského učiliště
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OAjQ
Moje poznámka
Medové perníčky - recept z cukrářského učiliště
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OAjQ
Nejnovější recepty
Domácí brusinková granola
Přidáno před 34 minutami
Quinoa jako salát
Přidáno před 1 hodinou
Kvašené zelí
Přidáno před 16 hodinami
Cuketová bábovka s kakaem a banánem
Přidáno před 23 hodinami
Pečený holandský řízek
Přidáno 13. 9. 2025 21:36:51
Banánové muffiny s kousky čokolády
Přidáno 13. 9. 2025 15:01:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché vepřo-knedlo-zelo
Kajkajak před 11 hodinami
Švestkové buchty z kynutého těsta
mrazule před 12 hodinami
Škvarečky z bedel
lukadu před 13 hodinami
Honzovy buchty (jemné a vláčné)
xlindadivis před 13 hodinami
Vepřové na kmíně
Zbynek Hladik před 14 hodinami
Bramborový koláč s meruňkami
Alamatej před 15 hodinami
Nebe v hubě
Kookina před 15 hodinami
Domácí kečup
Fitulka před 15 hodinami
Rychlý švestkový koláč
maminka Machulka před 16 hodinami
Hovězí kližka na česneku a majoránce
kimil před 17 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
olej,
prášek do perníku,
soda jedlá,
koření do perníku,
med,
bílek,
cukr moučkový,
šťáva citronová
Komentáře (2)
Kdo neochutná, neví o co přichází
600 hladké mouky
400 krystalu / krupice/
1 PL skořice
1/2 KL sody
4 vejce
100 rozpuštěného medu
1 vanil. cukr
večer vykrájet na vymaštěný plech a potřít bílkem, ráno upéct.....