Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Spousta jablek a žádný sklep

Hodnocení receptu je 4,9 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

25. 12. 2020 16:59

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Dlouho jsem řešila, co s jablky bez sklepa. Léty jsem vypracovala tento plán:

Drobná jablka a jablka ne moc chutná na přímou konzumaci zavezu moštovat. Co se vypije, nechám v lednici. Zbytek pasterizuji k uskladnění.

Pak si večer sednu k televizi a okrájím velká jablka, která mají drobné kazy. Nastrouhám najednou v robotu, naplním sklenice a šup na noc do myčky.

Jiný večer střední jablka na čtvrtky do kompotu, na noc hodím opět do myčky.

A pak už postupně po večerech krájím křížaly do sušičky. Ta nechávám vždy až jako poslední, protože na křížaly se skvěle hodí i jablka už lehce ovadlá.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

7popelka7 7popelka7

23. 10. 2022 16:35

Úžasně napsáno.:-8 Srozumitelně, stručně a ještě si člověk vybaví spomínky na mládí;-):yes::yes::yes:

Marcela Kr. Marcela Kr.

2. 8. 2021 21:35

divozenka666: Moc děkuji za pochvalu, ta potěší !

divozenka666 divozenka666

2. 8. 2021 19:56

Kompoty jsou právě v myčkové lázni, křížaly určitě zkusím. Nikdy jsem je nedělala, ale máme je rádi. :-) Strouhaná jablíčka do skla dělá do dnes moje maminka, je to velká pomoc. Sklep máme, tak můžu zavařovat o 106. :-D:-D:-D Máte to moc hezky napsané , velmi originálně. Moc děkuji. :yes::-K:-)

Marcela Kr. Marcela Kr.

1. 1. 2021 14:26

Díky! Mám z vašich komentářů velkou radost. MK

maukycz

1. 1. 2021 13:01

Dýchla na mne atmosféra doby, kdy jsme na zahradě mých prarodičů měli jabloně :) Sklípek sice měli, ale malý, takže většina jablek se zpracovávala podobně. Strouhaná jablka do sklenic dělám dodnes, když dostanu více jablek než sníme. Díky za vzpomínky :)

Marcela Kr. Marcela Kr.

25. 12. 2020 21:44

zdenka.s: Koukala jsem se, jak to mám já - 70° 2:30. Takže ano.

zdenka.s zdenka.s

25. 12. 2020 21:33

Skvělé :yes:. Křížaly dělám každý rok ,tam není co zkazit ,jen je loupu ,právě proto , že vybírám ta horší jablíčka , co jsou poďobaná a tak
Kompot a strouhaná určitě udělm , právě jsem nevěděa ,jestli slívat šťávu a přidávat cukr .
Zaujalo mě to zavařování v myčce, já mám nejdelší program 143 minut a 70 °, bude to stačit ? Děkuji

Marcela Kr. Marcela Kr.

25. 12. 2020 21:30

MamlajdaD: Díky, to jste mně potěšila!

MamlajdaD MamlajdaD

25. 12. 2020 19:43

Marcela Kr.: Přidávám 5 hvězdiček, moc se mi líbí i to, jak je recept napsaný. :yes::-K

Marcela Kr. Marcela Kr.

25. 12. 2020 18:34

Děkuji. Myslím, že neškodí občas připomenout skoro zapomenuté recepty.

Dajda Dajda

25. 12. 2020 18:15

Ta strouhaná jablka dělávala přesně takhle moje maminka i babička - šťáva se odlévala vždycky. Je to opravdu skvělý polotovar na pečení štrůdlů, který vydrží i dlouhá léta. Mohu jen doporučit, pokud máte větší úrodu vlastních jablek. :yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: jablko, mošt jablečný, koření hřebíček

TopRecepty.cz

Spousta jablek a žádný sklep

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mr4n