Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí rohliky

Neexistuje snad jednodušší domácí pečivo, než jsou klasické rohlíky. Nejtěžší na celém receptu je tvarování, ale i to hravě zvládne začátečník. Upečte si s námi poctivé, křupavé a voňavé rohlíčky, které budete muset schovat, aby stihly vystydnout.

Hodnocení receptu je 5,0 (49×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

18. 2. 2008 23:58

Suroviny pro 1

1

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 936 kJ / 3 092 kcal
Bílkoviny99,75 g
Tuky41,79 g
Vláknina24,50 g
Cholesterol 538 mg
Sodík 632 mg
Sůl1,49 g
Sacharidy566,96 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Tomas

2. 9. 2012 12:38

Tenhle recept neni dobry, priliz mnoho kvasnic, rohliky meli pahut po kvasnicich. Vubec nechutnaly jako rohliky ale jako housky.Misto mlika bych dal vodu a misto masla olej, drozdi ubrat o polovinu pak by meli bejt dobry. Kdyz tpo rolujete tak ruzek navlhcete vodou, nebude se vam odlepovat. Jinak 5 mm tlusty testo , je moc tlusty. Udelejte tenci a nechte srolovane knedliky poradne vykynout.

PEPA

2. 8. 2012 18:52

super díky:yes:

alondra alondra

29. 7. 2012 10:22

Tak dnes jsem vyzkoušela a rohlíčky jsou prostě úžasný:yes::yes::yes:Nejlepší recept a nejlepší těstíčko:-)):-))

Mirek M.

22. 6. 2012 13:47

Beyb: Může, já jsem to dělal ze sušného droždí a byly báječné...

Beyb

6. 6. 2012 12:32

zdravim:) chtela bych se zeptat jestly drozdi muze byt susene...mate stim nekdo zkusenosti..? bydlim v Anglii a cerstve tady nemaji:(

Moncik

17. 1. 2012 17:54

Smím se zeptat - je lepší je péct v troubě spodní+horní ohřev nebo horkovzduchem? Mám zkušenost jen s tím spodní+horní, u horkovzduchu se teploty asi i mění že?

cathleen cathleen (moderátorka)

3. 1. 2012 14:19

Jana :): ještě k tomu tvrdšímu rohlíku - rohlíky (a další malé pečivo) by se měly péct na vyšší teplotu (třeba i 220°C) a kratší dobu. Rohlíkům stačívá tak 10-15 minut, podle velikosti a podle druhu mouky, z jaké jsou. Pokud je pečete déle, jsou pak vysušenější a tvrdší.

Jana :)

3. 1. 2012 14:04

cathleen:nene, nerozvinovaly se mi, ale byly takove jakoby tenke, tudiz tvrdsi, ale dalsi plech uz jsem to napravila, ale na tom sypani moukou pri valeni neco bude :yes: :-)) a dekuji za radu :)

cathleen cathleen (moderátorka)

3. 1. 2012 13:57

Jana :): Jani, nejsem autor, ale zkuste příště při vyvalování rohlíků těsto méně posypávat - ono to rádo po mouce "klouže" a špatně se svinuje. A hotové, svinuté rohlíky ještě dlaní rozválejte na delší (a tenčí) - i přesto bude rohlíkové vinutí pěkně vidět a rohlík se vám při pečení nebude rozvinovat;-)

Jana :)

3. 1. 2012 13:48

Tak jsem je dneska vyzkousela, testo perfektne vykynulo, nelepilo se, jenze estetika rohlicku stala za prd :-D ale nevzdavam se a ty Vase jsou uzasne, fakt k nakousnuti, taktze se budu snazit se jim po par pokusech aspon priblizit ;-) diky za recept :-K

Majka

3. 10. 2011 13:39

Dnes jsem pekla a jsou opravdu výborné :yes:

Andy

22. 9. 2011 12:49

vcera som nahodou objavila tento recept a povedala som si, ze ho musim rovno vyskusat :-) Rohliky boli skvele :yes: len ten moj dizajn nic moc.... Nabuduce prepracujem, skusim do nich zamotat aj parok a tak zapiect. Inak ako som ich vytiahla z rury, zahadne mi zmizli rovno 4 kusky a omrvinky viedli k ostatnym clenom domacnosti :-))

nobody

12. 8. 2011 19:29

Rohlíky jsem dělal rovnou ze dvou dávek, povedly se super. Příště budu sice muset trošku zamakat na vzhledu, ale jinak jsem spokojený. Pekl jsem to cca 10 minut na 200 °C, pak jsem to na 20 minut ztlumil zhruba na 150 °C. Sypal jsem je mákem :-).

Lenka

4. 2. 2011 19:32

Tak prave jsem dokoncila rohliky a jsou super!:yes::yes::yes:Kdybych vedela,ze to dopadne tak dobre,udelala bych dvojitou davku.No nic,tak dalsi budu delat zitra.Moc dekuji za recept a vsem doporucuji!!!Ja misto rohliku delala sneky,je to taky velice jednoduche.:-)

lakatka

31. 1. 2011 13:42

Včera jsem poprvé zkusila upéct rohlíky. Zadělala jsem je přesně podle Vašeho receptu, ale v domácí pekárně. A povedly se bez problému. Těsto bylo krásný, dobře se s ním pracovalo a hotové rohlíčky chutnaly celé rodině. Dokonce jsem je stačila vyfotit, snad někdy přidám i fotky. Zatím alespoň bod.:yes:

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí rohlíky pečené v troubě recept pivní rohlíky pečení domácích rohlíků rohlik recept těsto na rohlíky v domácí pekárně těsto na rohlíky recept na rohlíky v troubě tukový rohlík recept domácí rohlíčky krupave slane pivni rohliky peceni rohliku nejlepší těsto na rohlíky pecene rohliky jak upéct rohlík kynuté těsto na rohlíky tukovy rohlik rohlik rohliky bez drozdi pivní rohlík recept rohlík

Suroviny: mouka polohrubá, žloutek, mléko, kvasnice, cukr písek, sůl, máslo, vejce, sůl, kmín celý, mouka hladká, tuk

TopRecepty.cz

Domácí rohliky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g8D