Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 517 kJ / 1 080 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 31,54 g |
Tuky | 87,80 g |
Vláknina | 40,60 g |
Cholesterol | 313 mg |
Sodík | 3,89 g |
Sůl | 9,85 g |
Sacharidy | 30,49 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z chřestu odkrájíme tvrdé konce stonků – bývá to několik centimetrů (podle toho, jak je čerstvý). Pak každý stonek oloupeme, hlavičky (i s přilehlými 2–3 centimetry stonku) odkrojíme a dáme na stranu do misky.
Krok 2: V kastrolu rozpustíme 2 lžíce másla, šalotku nasekáme na kostičky a dáme ji na pár minut zesklovatět na máslo. Mezitím nakrájíme stonky chřestu na větší kousky. Přidáme je k šalotce, společně ještě minutku opékáme na másle a pak zalijeme vodou, přidáme přísadu do jídla Podravka Natur a zakryjeme pokličkou. Povaříme asi 10 minut, až bude chřest měkký. Pak polévku rozmixujeme a vmícháme do ní smetanu.
Krok 3: Ochutnáme, dochutíme podle potřeby solí a pepřem, pozvolna znovu přivedeme k varu a jen minutku povaříme.
Krok 4: Mezitím na pánvi rozpustíme poslední lžíci másla, přidáme šunku pokrájenou na kostičky, přidáme hlavičky chřestu a společně chvilku opékáme, až začne obojí hezky vonět a zlátnout.
Krok 5: Krém rozdělíme na talíře, doprostřed každé porce nasypeme opečenou šunku s hlavičkami chřestu a ozdobíme kerblíkem nebo pažitkou.
Zveřejněno 3. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chřestový krém s máslovou šunkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Av8j
Moje poznámka
Chřestový krém s máslovou šunkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Av8j
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 35 minutami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 11 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 15 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 19 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 41 minutami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 42 minutami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 10 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 10 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 13 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 14 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 15 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 15 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 16 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 16 hodinami
Suroviny:
chřest bíly,
máslo,
cibule šalotka,
voda,
podravka,
smetana ke šlehání,
pepř,
šunka,
kerblík
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.