Cibulová jíška do lednice
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 13 855 kJ / 3 312 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,59 g |
Tuky | 253,34 g |
Vláknina | 16,65 g |
Cholesterol | 225 mg |
Sodík | 19 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 213,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jíšku jsem udělala poté, co jsem vařila guláš na akci pro 35 lidí a cibule nakrájené na hotový guláš hodně zbylo. Nechtěla jsem ji vyhodit, zamrazit asi ani nejde, tak jsem udělala jíšku. Už ji nemám, je velice dobrá do polévek, luštěnin, zelí, gulášů a všude tam, kde potřebujete dohustit. Nejlepší je teď v létě, kdy dělám rychlé zeleninové polévky. Dám vařit zeleninu s libečkem a když změkne, tak vařící jen zahustím studenou jíškou a chvíli povařím. Rychlovka. Kdo chce, může přidat i lžičku papriky. Studenou z lednice odebíráme a vkládáme vždy do vařícího pokrmu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 7. 2021 18:27
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramborový bochníček
Přidáno před 39 minutami
Křupavý hermelín
Přidáno před 58 minutami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 1 hodinou
Fit salát
Přidáno před 13 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 18 hodinami
Francouzský toust
Přidáno 24. 4. 2024 09:13
Právě bylo uvařeno:
Česneková pasta nesterilovaná II.
Kamil@ uvařila před 2 minutami
Jablečné muffinky s Margot čokoládou
Vitek2015 uvařila před 1 hodinou
Mug cake z ovesných vloček
Eviip uvařila před 2 hodinami
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Mirca1108 uvařila před 3 hodinami
Špekáčky - kečupáci
lenkavozihnojova uvařila před 4 hodinami
Frgálová buchta
lenkavozihnojova uvařila před 4 hodinami
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 10 hodinami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 10 hodinami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
12 variant přílohového zelí: Jak na nejlepší cuketové i pórkové a k čemu se hodí patizonové
Jak na perfektní dušený špenát z čerstvých listů: Chuť vylepší česnek a muškátový oříšek, pro zjemnění přidejte smetanu
Jak na dokonalou křenovou omáčku podle Viléma Vrabce: Skvělé chuti pomůže vývar, žloutek i smetana
Další recepty
Suroviny: cibule, sádlo, mouka hladká
Cibulová jíška do lednice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oM8z
1 názor