Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 283 kJ / 307 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,16 g |
Tuky | 8,46 g |
Vláknina | 1,35 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 103 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 37,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žampiony očistíme odřízneme nožky a překrojíme na poloviny nebo čtvrtiny.
Krok 2: Smícháme vejce, pivo, sůl, pepř a koření. Přisypáváme mouku a metličkou připravíme hustší těstíčko
Krok 3: Strouhanku smícháme se sezamem. Žampiony namáčíme do těstíčka a obalujeme ve strouhance.
Krok 4: Smažíme ve vyšší vrstvě rozehřátého tuku dozlatova z obou stran. Odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk.
Krok 5: Podáváme s různě upravenými bramborami a nejlépe domácí tatarskou omáčkou.
Zveřejněno 17. 9. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Portobello jako řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lzpM
Moje poznámka
Portobello jako řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lzpM
Nejnovější recepty
Lotus cupcakes
Přidáno před 1 hodinou
Cizrna na italský způsob
Přidáno před 15 hodinami
Křehký koláč s hroznovým vínem
Přidáno před 18 hodinami
Palačinky s jablky a křupavou drobenkou
Přidáno 9. 9. 2025 05:00:02
Bábovka s čokoládovými kaštany
Přidáno 8. 9. 2025 21:08:22
Arabská čočka se špenátem, paprikami a kořením
Přidáno 8. 9. 2025 06:02:58
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tenký koláč z tvarohu a švestek s drobenkou
Andulka 53 před 3 hodinami
Rajská omáčka
Kajkajak před 7 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Zbajdn před 9 hodinami
Švestky ve vlastní šťávě, bez cukru
brtna před 10 hodinami
Sterilované brusinky (rybíz, rakytník)
brtna před 10 hodinami
Mléčný řez
Tajemnost před 10 hodinami
Pečená švestková povidla
DenaDena před 11 hodinami
Hrušková povidla
Helmutt před 11 hodinami
TRIO-buřt-brambor guláš
Conta před 11 hodinami
Hruškový kompot
sakal13 před 11 hodinami
Suroviny:
portobello,
vejce,
pivo světlé,
mouka hladká,
strouhanka,
semínka sezamová,
sůl,
pepř,
koření houbová variace,
tuk na smažení
Komentáře (9)
Při smažení doporučuji malou vyšší nádobu, upravujete-li žampiony portobello vcelku.