Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 283 kJ / 307 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,16 g |
Tuky | 8,46 g |
Vláknina | 1,35 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 103 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 37,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žampiony očistíme odřízneme nožky a překrojíme na poloviny nebo čtvrtiny.
Krok 2: Smícháme vejce, pivo, sůl, pepř a koření. Přisypáváme mouku a metličkou připravíme hustší těstíčko
Krok 3: Strouhanku smícháme se sezamem. Žampiony namáčíme do těstíčka a obalujeme ve strouhance.
Krok 4: Smažíme ve vyšší vrstvě rozehřátého tuku dozlatova z obou stran. Odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk.
Krok 5: Podáváme s různě upravenými bramborami a nejlépe domácí tatarskou omáčkou.
Zveřejněno 17. 9. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Portobello jako řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lzpM
Moje poznámka
Portobello jako řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lzpM
Nejnovější recepty
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno před 8 hodinami
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno před 10 hodinami
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno před 10 hodinami
Salsa zavařená na zimu
Přidáno před 10 hodinami
Steaky z kapra
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Sony.P před 48 minutami
Karamelový dezert
thekumsen před 50 minutami
Kuře pečené v máslové marinádě
jijana před 1 hodinou
Lasagne se špenátem
Sova1 před 2 hodinami
Uzený vývar s nudlemi a knedlíčky
barypb před 4 hodinami
Hrušková povidla na frgále
LeoBart před 4 hodinami
Bramborové knedlíky
Alamatej před 5 hodinami
Cikánské cukroví
Annnn před 6 hodinami
Koláč s jablečnou nádivkou
Evajira před 6 hodinami
Rajská omáčka s plněnými paprikami
Evajira před 6 hodinami
Suroviny:
portobello,
vejce,
pivo světlé,
mouka hladká,
strouhanka,
semínka sezamová,
sůl,
pepř,
koření houbová variace,
tuk na smažení
Komentáře (9)
Při smažení doporučuji malou vyšší nádobu, upravujete-li žampiony portobello vcelku.