Suroviny
Porce: 1.5 l
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 56 934 kJ / 13 608 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,20 g |
| Tuky | 1 500,28 g |
| Vláknina | 9,80 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 14 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 21,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do tří umytých a dobře vysušených zavařovacích sklenic dáme do jedné půlku hlavičky oloupaného česneku a 4 sušené čili papričky. Přidáme 2 dcl zelené bazalky a 1/2 litru oleje a uzavřeme.
Krok 2: Do druhé láhve dáme to samé bez čili papriček.
Krok 3: Do třetí láhve dáme jen fialovou bazalku a olej.
Krok 4: Na teplém místě necháme 5 týdnů macerovat a opět protřepáváme.
Stejný postup jako u octů - do čistých sklenic dáme pár lupínků bazalky, dva stroužky česneku a jednu papričku do toho prvního, do druhého jen česnek a do třetí jen pár lístků fialové bazalky.
To, co jsme vyndali z nakládání, krásně rozmixujeme, přidáme kávovou lžičku provensálského koření a lžíci pořádnou vepřového sádla. Promícháme a uzavřeme do skleničky od dětské přesnídávky. Víc toho nebude.
Stejný postup jako u octů - do čistých sklenic dáme pár lupínků bazalky, dva stroužky česneku a jednu papričku do toho prvního, do druhého jen česnek a do třetí jen pár lístků fialové bazalky.
To, co jsme vyndali z nakládání, krásně rozmixujeme, přidáme kávovou lžičku provensálského koření a lžíci pořádnou vepřového sádla. Promícháme a uzavřeme do skleničky od dětské přesnídávky. Víc toho nebude.
Zveřejněno 7. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Oleje bazalkové, bazalková pasta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VPlX
Moje poznámka
Oleje bazalkové, bazalková pasta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VPlX
Nejnovější recepty
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 2 hodinami
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 19 hodinami
Likérové kávy
Přidáno 12. 12. 2025 09:00:02
Lískooříškové kuličky
Přidáno 12. 12. 2025 08:00:02
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno 12. 12. 2025 07:01:02
Máslová vánočka s rozinkami
Přidáno 11. 12. 2025 21:55:54
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fazolky na smetaně
ivakom před 15 minutami
Bramborový salát s cizrnou
Evellinka před 1 hodinou
Moje domácí tlačenka
bartonik před 1 hodinou
Piškotový korpus
Michal19 před 3 hodinami
Masová paštika
Nanina před 3 hodinami
Vosí hnízda
kolarz90 před 12 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Sahula před 13 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné à la dršťková
H33inrich před 14 hodinami
Mramorová bábovka jak ji dělá moje babička
Slaninova.L. před 14 hodinami
Kapustová polévka
Topmoni před 15 hodinami
Tématické fráze:
cili papricky v oleji,
výroba bazalkového oleje,
pasta z čili papriček,
nakládání sušených rajčat,
olej z bazalky,
nakládání bazalky,
nakládání bazalky do oleje,
nakladani cili papricek,
recepty z bazalky,
čili pasta recept,
nakladane cili papricky,
nakladana bazalka,
čili pasta,
vyroba cili pasty,
čili papričky recepty,
bazalka nakládání,
pasta z čili papričky,
nakládané papričky,
nakládání papriček,
čili papričky
Suroviny:
olej,
bazalka čerstvá,
fialová bazalka,
česnek,
chilli paprika sušená,
olej
Komentáře (11)
"Stejný postup jako u octů - do čistých sklenic dáme pár lupínků bazalky, dva stroužky česneku a jednu papričku do toho prvního, do druhého jen česnek a do třetí jen pár lístků fialové bazalky." - zalévá se to tedy octem?
A pokud ano, tak pastu děláš z toho, co bylo v oleji nebo v octu?
Jsem rád, že je tady na topreceptech další chlap