Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 794 kJ / 3 775 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,32 g |
Tuky | 153,37 g |
Vláknina | 21,35 g |
Cholesterol | 539 mg |
Sodík | 363 mg |
Sůl | 0,77 g |
Sacharidy | 518,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suché ingredience dobře promícháme.
Krok 2: Zvlášť smícháme mléko s vejci, medem, olejem, pak vlijeme do suché směsi.
Krok 3: Promícháme a vlijeme do pekáče o velikosti 35 x 25 cm, který vyložíme pečícím papírem.
Krok 4: Těsto rozprostřeme a vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. podle potřeby, špejlí zkusíme, zda je perník hotový. Po vychladnutí nakrájíme.
Zveřejněno 10. 1. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perník lehký jako vánek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mlWR
Moje poznámka
Perník lehký jako vánek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mlWR
Nejnovější recepty
Švestkové chutney
Přidáno před 1 hodinou
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno před 9 hodinami
Okurková limonáda
Přidáno před 10 hodinami
Treska v zeleninovém lůžku
Přidáno 25. 7. 2025 13:00:02
Višnová pikantní omáčka k masu
Přidáno 24. 7. 2025 18:15:02
Sendvič „Vegetariánská bomba“
Přidáno 24. 7. 2025 16:04:57
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí kmínový chleba
Jurasekjurasek před 21 minutami
Panenka pečená v pepřové omáčce
Viky90 před 25 minutami
Drobenkový koláč s tvarohem a ovocem
PetCah před 25 minutami
Niva v bramboráku
kimlo před 3 hodinami
Plovdivské maso
poirotka před 3 hodinami
Nejlepší bublanina
skapaju před 4 hodinami
Pekingská polévka
Rasice před 4 hodinami
Zapečené brambory s masem a se smetanou
paprika1000 před 4 hodinami
Babiččina kulajda
Ivyjg před 4 hodinami
Rychlá meruňková buchta
Listicka129 před 5 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr,
prášek do perníku,
kakao,
skořice mletá,
koření do perníku,
vejce,
olej,
mléko,
med
Komentáře (4)