Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Asijská polévka s treskou a krevetami

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 15 min

20 min (5 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 007 kJ /
241 kcal
Bílkoviny7,72 g
Tuky17,85 g
Vláknina2,43 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 1,56 g
Sůl3,10 g
Sacharidy11,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Filet tresky nakrájíme na proužky, krevety propláchneme na sítku a necháme okapat. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, mrkev na julienne nudličky, pórek na kolečka. Zázvor, česnek a chilli nasekáme najemno. Nudle (množství na 3 porce) namočíme do studené vody. Krok 2: Ve wok nebo hrnci necháme na oleji rozvonět zázvor, česnek a chilli. Zalijeme rybím vývarem, nemáme-li, použijeme 2 lžičky granulovaného kuřecího a horkou vodu. Přivedeme k varu, přidáme žampiony, mrkev, pórek, rybí omáčku a vaříme cca 8 minut. Krok 3: Přidáme tresku, scezené nudle a vaříme ještě 5 minut, nakonec vložíme krevety, případně dochutíme rybí omáčkou a citronovou šťávou. Podáváme s čerstvými lístky koriandru a klínky citronu k dochucení.

Zveřejněno 13. 1. 2022

Poznámka autorky Marie Svarcova

Inspirace z Rybářského rozcestníku, upraveno.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Asijská polévka s treskou a krevetami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LMmD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Asijská polévka s treskou a krevetami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LMmD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
treska, krevety mražené, žampióny, pórek, mrkev, česnek, zázvor čerstvý, chilli paprika čerstvá, nudle rýžové, omáčka rybí, olej, vývar rybí, koriandr čerstvý

Přidat fotografie receptu