Toskánské závitky s rajskou omáčkou
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 952 kJ / 945 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,84 g |
Tuky | 38,40 g |
Vláknina | 9,10 g |
Cholesterol | 400 mg |
Sodík | 365 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 39,34 g |
Postup přípravy
Krok 1: Veškeré ingredience na závitky, kromě kadeřávku, smícháme dohromady a ze vzniklé hmoty tvoříme malé válečky.
Krok 2: Kadeřávkové listy omyjeme, odstraníme z nich nejtvrdší stonky, spaříme vroucí vodou a ihned vložíme do mísy s ledovou vodou. Do takto připravených změklých listů zavineme masové válečky výraznějším žebrováním ven (pro lepší efekt), klademe do olejem vymazané zapékací mísy s víkem a pečeme zakryté přibližně půl hodiny.
Krok 3: Mezitím připravíme rajčatovou omáčku. Na rozehřátém olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou šalotku, poté přidáme rajčatovou passatu, osolíme, ochutíme bylinkami, skořicí, citrónovou šťávou i cukrem a krátce povaříme.
Krok 4: Upečené závitky podáváme s připravenou omáčkou a vařenou rýží nebo těstovinami.
Zveřejněno 27. 2. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Toskánské závitky s rajskou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5JPv
Moje poznámka
Toskánské závitky s rajskou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5JPv
Nejnovější recepty
Brynzová pěna
Přidáno před 12 hodinami
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno před 16 hodinami
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno 4. 5. 2025 05:13
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno 4. 5. 2025 05:04
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno 4. 5. 2025 04:49
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno 4. 5. 2025 04:34
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Celozrnné rohlíky s omládkem
Dajda před 2 hodinami
Chilli con carne
helusa27 před 2 hodinami
Velikonoční nádivka z letáku Albert
radekfiala před 12 hodinami
Sýrová pomazánka na topinky à la tatarák
Didi07 před 13 hodinami
Buchta z jogurtu
husarikovalenka před 14 hodinami
Těstovinový salát s tuňákem a vejcem
Lucie1001 před 14 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Verunka 81 před 15 hodinami
Salát Coleslaw
bublinka.1 před 16 hodinami
Kuřecí plátky v bylinkové omáčce
RomanaMonika před 16 hodinami
Bublanina II
Frana74 před 17 hodinami
Suroviny:
maso hovězí mleté,
kadeřávek,
pepř čtyř barev,
koření italské bylinky,
sůl,
passata rajčatová,
cibule šalotka,
olej olivový,
skořice,
bazalka čerstvá,
koření oregáno,
šťáva citronová,
cukr moučkový,
sůl
Komentáře (3)
shop.culinabotanica.cz/seminka/kaderavek-toskansky/