Toskánské závitky s rajskou omáčkou
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 952 kJ / 945 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 105,84 g |
| Tuky | 38,40 g |
| Vláknina | 9,10 g |
| Cholesterol | 400 mg |
| Sodík | 365 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 39,34 g |
Postup přípravy
Krok 1: Veškeré ingredience na závitky, kromě kadeřávku, smícháme dohromady a ze vzniklé hmoty tvoříme malé válečky.
Krok 2: Kadeřávkové listy omyjeme, odstraníme z nich nejtvrdší stonky, spaříme vroucí vodou a ihned vložíme do mísy s ledovou vodou. Do takto připravených změklých listů zavineme masové válečky výraznějším žebrováním ven (pro lepší efekt), klademe do olejem vymazané zapékací mísy s víkem a pečeme zakryté přibližně půl hodiny.
Krok 3: Mezitím připravíme rajčatovou omáčku. Na rozehřátém olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou šalotku, poté přidáme rajčatovou passatu, osolíme, ochutíme bylinkami, skořicí, citrónovou šťávou i cukrem a krátce povaříme.
Krok 4: Upečené závitky podáváme s připravenou omáčkou a vařenou rýží nebo těstovinami.
Zveřejněno 26. 2. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Toskánské závitky s rajskou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5JPv
Moje poznámka
Toskánské závitky s rajskou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5JPv
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v troubě
Přidáno před 11 hodinami
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 15 hodinami
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 16 hodinami
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 16 hodinami
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 17 hodinami
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nebeský koláč
Janja před 10 hodinami
Domácí kmínový chleba
BarboraEis před 11 hodinami
Jogurtový dip s česnekem
Kajkajak před 11 hodinami
Pizza šneky
Kajkajak před 12 hodinami
Mléčná polévka
Kajkajak před 12 hodinami
Květáková omáčka Alfredo
adelaku před 12 hodinami
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
DavidVolvo před 13 hodinami
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 13 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 13 hodinami
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 14 hodinami
Suroviny:
maso hovězí mleté,
kadeřávek,
pepř čtyř barev,
koření italské bylinky,
sůl,
passata rajčatová,
cibule šalotka,
olej olivový,
skořice,
bazalka čerstvá,
koření oregáno,
šťáva citronová,
cukr moučkový,
sůl
Komentáře (3)
shop.culinabotanica.cz/seminka/kaderavek-toskansky/