Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Velikonoční" rolované bramborové knedlíky s bylinkovou náplní

Rolované bramborové knedlíky s bylinkovou náplní jsou lahodnou alternativou ke klasickým knedlíkům. Můžete je podávat jako přílohu ke svátečnímu obědu nebo samostatně, jako bezmasý pokrm. Pokud vám knedlíky zbydou, můžete je zamrazit.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janky3 janky3

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 30 min

90 min (60 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 858 kJ /
1 161 kcal
Bílkoviny46,95 g
Tuky44,45 g
Vláknina31,50 g
Cholesterol 648 mg
Sodík 349 mg
Sůl0,53 g
Sacharidy127,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce a po uvaření necháme zchladnout. Než se uvaří, nasekáme bylinky nadrobno. Přidáme k nim ostatní suroviny a dobře promícháme. Krok 2: Uvařené brambory oloupeme, nastrouháme nebo protlačíme lisem, přidáme vejce a propracujeme. Přidáme část mouky a sůl a začneme zpracovávat do těsta. Mouku dále přidáváme po částech, podle hustoty těsta. Hotové těsto rozdělíme na 4 části. Krok 3: Na pomoučené ploše každou část ručně rozmačkáme na čtverec asi 1,5 cm silný a rozložíme na něj čtvrtinu náplně. Pevně zarolujeme, boky zacelíme a konce dobře přitiskneme, aby se knedlík nerozbalil. Pracujeme rychle, aby těsto nezřídlo. Obalíme v mouce a odložíme stranou. Stejně pokračujeme se zbylým těstem. Krok 4: Do velkého hrnce dáme vodu a přivedeme ji k varu. Do vroucí vody vložíme dva knedlíky, ihned je opatrně odlepíme ode dna. Vaříme 15 minut, v polovině času knedlíky otočíme. Jakmile knedlíky vyplavou na povrch, jsou hotové. Pokud by po 15 minutách nevyplavaly, přídáme ještě pár minut varu. Stejně uvaříme i zbylé dva knedlíky. Krok 5: Knedlíky můžeme podávat jako přílohu k masu nebo jen s osmaženou cibulkou a okurkovým salátem. Zbylé knedlíky můžeme uložit do mrazáku.

TIP: Uchování bylinek v lednici

Zveřejněno 8. 4. 2022

Poznámka autorky janky3

Na fotkách Popenec břečťanolistý a Popenec obecný.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Velikonoční" rolované bramborové knedlíky s bylinkovou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/opGK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Velikonoční" rolované bramborové knedlíky s bylinkovou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/opGK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, mouka hrubá, vejce, hrstka, česnek mědvědí, pažitka, petrželka, kopřivy, popenec, sedmikráska, listy pampeliškové, pepř mletý, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu