Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marocká květáková polévka s mandlemi

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

20. 5. 2022 20:23

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie1 974 kJ / 472 kcal
Bílkoviny7,49 g
Tuky42,55 g
Vláknina3,46 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 34 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy12,99 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Po vložení receptu mi topky nabídly velmi podobný recept z roku 2012.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

houba houba

21. 5. 2022 10:11

Tonja: Harissu v Maroku běžně používají, ale koření ne pastu. Harrisa do jejich jídel patří! Maroko jsme projeli bez CK, jedli na rúzných místech.

Ostrá africká směs koření na přípravu masa, grilování, minutek a omáček. Tradiční pastu můžeme připravit rozmixováním malé cibule s česnekem, 1 lžíce oleje a smícháním s kořením na hustou pastu.

Tato pálivá směs se nejčastěji používá v marocké, alžírské a tuniské kuchyni. Podává se jako omáčka, do které se namáčejí kousky grilovaného a pečeného masa, přidává se do polévek a dušených jídel, nebo se přidává do omáčky ke kuskusu. Harissa se někdy přidává do drcených rajčat a používá se jako dip ke kebabu.

Tonja

21. 5. 2022 10:06

Znám několik dobrých kuchařů z Maroka, ale harrisu nepoužívají; prý není typicky marocká. Používají přímo chilli papričky. Připouštím, že v našich podmínkách je přidání chilli ve formě pasty asi obvyklé, harrisa je jednou z možností.

houba houba

21. 5. 2022 07:47

Varimji dost casto, fakt vyborna. Uvar, napis!

Marie Svarcova Marie Svarcova

21. 5. 2022 07:09

:-)<3:yes: je tam vše co mám ráda, určitě mi bude chutnat :yes::-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: květák, vývar kuřecí, rajče, římský kmín mletý, pepř mletý, skořice mletá, koriandr sušený, olej, pasta chilli

TopRecepty.cz

Marocká květáková polévka s mandlemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R22z