Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 974 kJ / 472 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,49 g |
| Tuky | 42,55 g |
| Vláknina | 3,46 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 34 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 12,99 g |
Postup přípravy
Na mírném ohni restujemu do rozvonění cca 2 minuty. Krok 2: Květák očistíme, zbavíme košťálu, rozebereme na růžičky a přidáme do hrnce. Zalijeme vroucím vývarem. Krok 3: Přidáme oloupané, pokrájené rajče. Vaříme asi 20 minut do změknutí květáku. Krok 4: V tom čase opražíme na trošce oleje mandlové lupínky do zlatova. Krok 5: Uvařený květák rozmačkáme lehce šťouchadlem na brambory (tím starým modelem). Kdo chce, rozmixuje.
Dosolíme, dochutíme. Krok 6: Polévku podáváme horkou, zdobenou plátkami opražených mandlí, vyladěnou další harissou a hrubě drceným pepřem.
Zveřejněno 20. 5. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marocká květáková polévka s mandlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R22z
Moje poznámka
Marocká květáková polévka s mandlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R22z
Nejnovější recepty
Kuřecí prsa, pečená zelenina a vejce (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 9 hodinami
Focaccia bez hnětení
Přidáno před 13 hodinami
Hrníčkové řezy s vanilkovým krémem
Přidáno před 13 hodinami
Nakládaný zrající sýr
Přidáno před 13 hodinami
Ořechové vánoční stromečky
Přidáno před 15 hodinami
Vepřový steak z kotlety se smaženou cibulí a sazeným vejcem
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice v nivové omáčce
zpravodaj1 před 1 hodinou
Chleba z celozrnné mouky a ovesných vloček
zpravodaj1 před 1 hodinou
Teplý salát z pekingského zelí s kuřecím masem
zpravodaj1 před 2 hodinami
Tvarohová štola
janatka před 3 hodinami
Rychlá kompotová buchta
brtna před 4 hodinami
Jablková bábovka - výborná a jednoduchá
bohdana před 5 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
HonzaR před 5 hodinami
Gnocchi se sýrovou omáčkou
Sima1996 před 6 hodinami
Suroviny:
květák,
vývar kuřecí,
rajče,
římský kmín mletý,
pepř mletý,
skořice mletá,
koriandr sušený,
olej,
pasta chilli
Komentáře (5)
Ostrá africká směs koření na přípravu masa, grilování, minutek a omáček. Tradiční pastu můžeme připravit rozmixováním malé cibule s česnekem, 1 lžíce oleje a smícháním s kořením na hustou pastu.
Tato pálivá směs se nejčastěji používá v marocké, alžírské a tuniské kuchyni. Podává se jako omáčka, do které se namáčejí kousky grilovaného a pečeného masa, přidává se do polévek a dušených jídel, nebo se přidává do omáčky ke kuskusu. Harissa se někdy přidává do drcených rajčat a používá se jako dip ke kebabu.