Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 974 kJ / 472 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,49 g |
Tuky | 42,55 g |
Vláknina | 3,46 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 34 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 12,99 g |
Postup přípravy
Na mírném ohni restujemu do rozvonění cca 2 minuty. Krok 2: Květák očistíme, zbavíme košťálu, rozebereme na růžičky a přidáme do hrnce. Zalijeme vroucím vývarem. Krok 3: Přidáme oloupané, pokrájené rajče. Vaříme asi 20 minut do změknutí květáku. Krok 4: V tom čase opražíme na trošce oleje mandlové lupínky do zlatova. Krok 5: Uvařený květák rozmačkáme lehce šťouchadlem na brambory (tím starým modelem). Kdo chce, rozmixuje.
Dosolíme, dochutíme. Krok 6: Polévku podáváme horkou, zdobenou plátkami opražených mandlí, vyladěnou další harissou a hrubě drceným pepřem.
Zveřejněno 20. 5. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marocká květáková polévka s mandlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R22z
Moje poznámka
Marocká květáková polévka s mandlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R22z
Nejnovější recepty
Banánové muffiny s kousky čokolády
Přidáno před 16 hodinami
Tvarohové knedlíčky plněné švestkami
Přidáno před 17 hodinami
Čalamáda
Přidáno před 17 hodinami
Švestkový crumble s ořechy
Přidáno před 18 hodinami
Cizrnový teplý salát s rybou
Přidáno před 19 hodinami
Muffiny se švestkami a mákem
Přidáno 12. 9. 2025 20:48:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špízy s marinovaným masem
michaelatomastikova999 před 1 hodinou
Kynuté knedlíky se sladkou náplní
Petule123 před 1 hodinou
Větrníky - habáni
wimra před 2 hodinami
Plněné bagetky s míchanými vajíčky
chodura.bronislav před 2 hodinami
Tenký koláč z tvarohu a švestek s drobenkou
esso před 10 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Vytvarnik před 11 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Theodora před 13 hodinami
Smažená rýže s vejci a krevetami
DagmarK před 13 hodinami
Kynutý se švestkami ... koláč
Nikijaho před 13 hodinami
Polévka z hlívy
MichaelaKulova před 13 hodinami
Suroviny:
květák,
vývar kuřecí,
rajče,
římský kmín mletý,
pepř mletý,
skořice mletá,
koriandr sušený,
olej,
pasta chilli
Komentáře (5)
Ostrá africká směs koření na přípravu masa, grilování, minutek a omáček. Tradiční pastu můžeme připravit rozmixováním malé cibule s česnekem, 1 lžíce oleje a smícháním s kořením na hustou pastu.
Tato pálivá směs se nejčastěji používá v marocké, alžírské a tuniské kuchyni. Podává se jako omáčka, do které se namáčejí kousky grilovaného a pečeného masa, přidává se do polévek a dušených jídel, nebo se přidává do omáčky ke kuskusu. Harissa se někdy přidává do drcených rajčat a používá se jako dip ke kebabu.