Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 914 kJ / 457 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,22 g |
Tuky | 17,04 g |
Vláknina | 6,10 g |
Cholesterol | 389 mg |
Sodík | 215 mg |
Sůl | 0,41 g |
Sacharidy | 21,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z másla a mouky si uděláme jíšku, zředíme mlékem a povaříme. Do hustého bešamelu vložíme špenát, osolíme a podusíme.
Krok 2: Žemle rozkrojíme napříč, vydlabeme střídku a naplníme paštikou do které jsme přidali nasekanou zbylou pečeni, vejce, kapii a kapary. Touto nádivkou plníme vydlabané žemle.
Krok 3: Špenát dáme do zapékací misky, poklademe žemlemi a chvíli zapečeme v troubě. Může se do nádivky přidat i zelený hrášek.
Krok 4: U těchto plněných žemlí se fantazii nekladou meze, já osobně si je dělám i místo knedlíků ke guláši, s jinou nádivkou.
Zveřejněno 10. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plnene zemle na spenatu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YvXM
Moje poznámka
Plnene zemle na spenatu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YvXM
Nejnovější recepty
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 1 hodinou
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 19 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 20 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený chřest
Leren před 38 minutami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 46 minutami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 1 hodinou
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 1 hodinou
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 1 hodinou
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 1 hodinou
Veselý kuřecí plátek
Leren před 2 hodinami
Kuřecí nudličky se žampiony
Leren před 2 hodinami
Majonézové kuřecí nudličky
Leren před 2 hodinami
Tématické fráze:
rajká omáčka,
žemle,
žemle s paštikou,
žemle se špenátem,
plněnè knedlíky gulášem,
recepty rajká omáčka,
plnene zemle,
toast spenat, vejce na tvrdo,
recept zemle,
špenátu,
recept na mraženy špenat,
omáčka rajka knedlík,
besamel kapary
Suroviny:
žemle,
paštika,
maso pečené,
vejce,
kapie,
kapary,
špenát mražený,
máslo,
cibule,
sůl,
mléko,
mouka hladká
Komentáře (2)