Smažené nudle (podle Vietnamce)
Smažené nudle připravené podle tohoto receptu hned zlákají každého strávníka svou exotickou vůní. Příprava je snadná, nudle stačí namočit do horké vody a pak v pánvi smíchat s hotovou směsí křehkého masa a křupavé zeleniny v pikantní omáčce.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 245 kJ / 298 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 61,45 g |
| Tuky | 2,69 g |
| Vláknina | 1,45 g |
| Cholesterol | 168 mg |
| Sodík | 2,56 g |
| Sůl | 5,55 g |
| Sacharidy | 6,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nudle namočíme do vlažné vody a necháme hodinu až hodinu a půl nabobtnat, v žádném případě nudle nevaříme.
Krok 2: Nakrájíme maso, mrkev a Jidášovo ucho na nudličky, bílou i zelenou část jarní cibulky na kolečka.
Krok 3: Nakrájené maso necháme hodinu marinovat v oleji, troše soli a malinké špetce jedlé sody, která zapříčiní, že bude maso křehké.
Krok 4: Na pánev dáme olej, necháme rozehřát a na vysokém plameni orestujeme maso.
Krok 5: Až bude maso opečené, přidáme zeleninu, chvíli spolu restujeme, maximálně 2 minuty, zelenina musí být na skus křupavá.
Krok 6: Poté přidáme nudle a všechna dochucovadla. Dle potřeby přisolíme a vše dobře promícháme.
Zveřejněno 27. 9. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smažené nudle (podle Vietnamce)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJYEZ
Moje poznámka
Smažené nudle (podle Vietnamce)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJYEZ
Nejnovější recepty
Tvarohová štóla s citronovou polevou podle Josefa Maršálka
Přidáno před 1 hodinou
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 13 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 14 hodinami
Halušky s vinnou klobásou
Přidáno před 14 hodinami
Vánočka s Nutellou
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Išlské dortíčky
dra.carol před 55 minutami
Bramborový salát na chlebíčky
JanaEly před 1 hodinou
Ořechy s krémem
h.skrobankova před 7 hodinami
Košíčky Izidor
zvon23 před 10 hodinami
Listový salát s ořechy
Limek před 11 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Limek před 11 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
LuciFerie před 12 hodinami
Marokánky III - cukroví
KikuLina před 12 hodinami
Perníčky Marie
salajkol před 15 hodinami
Suroviny:
prsa kuřecí,
nudle,
zelí čínské,
mrkev,
cibulka jarní,
jidášovo ucho,
omáčka rybí,
omáčka sojová,
ústřicová omáčka,
soda jedlá,
olej,
sůl
Komentáře (7)
Jako fakt 250g masa na porci? Už jste někdy byla ve vietnamské restauraci?Pokud ano, tak musíte uznat, že tam Vám toho masa tolik nedají.
Jidášovo ucho se musí nejdříve namočit, což není z receptů zřejmé, jinak je nepoživatelné .
Navíc ta jedna kostka nudlí není na jednu porci ale na dvě až dva a půl porce, tudíž opět zavádějící údaj.
Celkové hodnocení receptu je : 🤮🤮🤮