Smažené nudle (podle Vietnamce)
Smažené nudle připravené podle tohoto receptu hned zlákají každého strávníka svou exotickou vůní. Příprava je snadná, nudle stačí namočit do horké vody a pak v pánvi smíchat s hotovou směsí křehkého masa a křupavé zeleniny v pikantní omáčce.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 245 kJ / 298 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,45 g |
Tuky | 2,69 g |
Vláknina | 1,45 g |
Cholesterol | 168 mg |
Sodík | 2,56 g |
Sůl | 5,55 g |
Sacharidy | 6,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nudle namočíme do vlažné vody a necháme hodinu až hodinu a půl nabobtnat, v žádném případě nudle nevaříme.
Krok 2: Nakrájíme maso, mrkev a Jidášovo ucho na nudličky, bílou i zelenou část jarní cibulky na kolečka.
Krok 3: Nakrájené maso necháme hodinu marinovat v oleji, troše soli a malinké špetce jedlé sody, která zapříčiní, že bude maso křehké.
Krok 4: Na pánev dáme olej, necháme rozehřát a na vysokém plameni orestujeme maso.
Krok 5: Až bude maso opečené, přidáme zeleninu, chvíli spolu restujeme, maximálně 2 minuty, zelenina musí být na skus křupavá.
Krok 6: Poté přidáme nudle a všechna dochucovadla. Dle potřeby přisolíme a vše dobře promícháme.
Zveřejněno 27. 9. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smažené nudle (podle Vietnamce)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJYEZ
Moje poznámka
Smažené nudle (podle Vietnamce)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJYEZ
Nejnovější recepty
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 1 hodinou
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 2 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 6 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 10 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 10 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 7 minutami
Koláč z cukety
Vampi před 1 hodinou
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 1 hodinou
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 2 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 3 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 3 hodinami
Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace
AndreaMachacova před 4 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
zlatko4 před 6 hodinami
Bramborák se švestkami
Lenka Sedlackova před 8 hodinami
Přesnídávka jablečná
HancaSvarc před 10 hodinami
Suroviny:
prsa kuřecí,
nudle,
zelí čínské,
mrkev,
cibulka jarní,
jidášovo ucho,
omáčka rybí,
omáčka sojová,
ústřicová omáčka,
soda jedlá,
olej,
sůl
Komentáře (6)
Jako fakt 250g masa na porci? Už jste někdy byla ve vietnamské restauraci?Pokud ano, tak musíte uznat, že tam Vám toho masa tolik nedají.
Jidášovo ucho se musí nejdříve namočit, což není z receptů zřejmé, jinak je nepoživatelné .
Navíc ta jedna kostka nudlí není na jednu porci ale na dvě až dva a půl porce, tudíž opět zavádějící údaj.
Celkové hodnocení receptu je : 🤮🤮🤮