Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažené nudle (podle Vietnamce)

Smažené nudle připravené podle tohoto receptu hned zlákají každého strávníka svou exotickou vůní. Příprava je snadná, nudle stačí namočit do horké vody a pak v pánvi smíchat s hotovou směsí křehkého masa a křupavé zeleniny v pikantní omáčce.

Hodnocení receptu je 3,9 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

WestHam WestHam

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min Bez doby namáčení nudlí a marinování masa.

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, Bez doby namáčení nudlí a marinování masa.)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 245 kJ /
298 kcal
Bílkoviny61,45 g
Tuky2,69 g
Vláknina1,45 g
Cholesterol 168 mg
Sodík 2,56 g
Sůl5,55 g
Sacharidy6,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nudle namočíme do vlažné vody a necháme hodinu až hodinu a půl nabobtnat, v žádném případě nudle nevaříme. Krok 2: Nakrájíme maso, mrkev a Jidášovo ucho na nudličky, bílou i zelenou část jarní cibulky na kolečka. Krok 3: Nakrájené maso necháme hodinu marinovat v oleji, troše soli a malinké špetce jedlé sody, která zapříčiní, že bude maso křehké. Krok 4: Na pánev dáme olej, necháme rozehřát a na vysokém plameni orestujeme maso. Krok 5: Až bude maso opečené, přidáme zeleninu, chvíli spolu restujeme, maximálně 2 minuty, zelenina musí být na skus křupavá. Krok 6: Poté přidáme nudle a všechna dochucovadla. Dle potřeby přisolíme a vše dobře promícháme.

TIP: Asijské nudle - přehled druhů a jejich příprava

Zveřejněno 27. 9. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažené nudle (podle Vietnamce)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJYEZ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažené nudle (podle Vietnamce)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJYEZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Tohle je paskvil, který by v životě Vietnamec neuvařil, natož aby to podával v restauraci.
Jako fakt 250g masa na porci? Už jste někdy byla ve vietnamské restauraci?Pokud ano, tak musíte uznat, že tam Vám toho masa tolik nedají.
Jidášovo ucho se musí nejdříve namočit, což není z receptů zřejmé, jinak je nepoživatelné .
Navíc ta jedna kostka nudlí není na jednu porci ale na dvě až dva a půl porce, tudíž opět zavádějící údaj.
Celkové hodnocení receptu je : 🤮🤮🤮

Snoopyk: Ale toto není zdroj mého receptu, recept mám od mého kamaráda Vietnamce. Možná se recept podobá, ale není stejný po zkouknutí celého videa. V mém receptu není vejce, klíčky, sezamový olej, cibule, smažená cibule a naopak já přidávám Jidášovo ucho a ani nerestuji prvně maso s nudlemi, ale maso se zeleninou, pak teprve přidám nudle, takže recept je jen podobný, ale určitě není stejný a ani to není můj zdroj receptu.

Sluselo by se uvest zdroj receptu youtu.be/wfEeRNLJKo0

Snoopyk: přesně tak. Prostě obšlehla recept od Šona, jen pozměnila pár ingrediencí, aby to nebylo nápadné.

Děkuji za tento receptík, myslím, že to bude to, co už delší dobu hledám. :-O

Suroviny:
prsa kuřecí, nudle, zelí čínské, mrkev, cibulka jarní, jidášovo ucho, omáčka rybí, omáčka sojová, ústřicová omáčka, soda jedlá, olej, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu