Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 369 kJ / 3 195 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 101,49 g |
| Tuky | 28,42 g |
| Vláknina | 41,21 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6,44 g |
| Sůl | 16,00 g |
| Sacharidy | 616,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z vlažné (nikoliv vařící) vody, droždí a cukru vypracujeme kvásek. Voda nesmí pálit, musíme v ní udržet ruku. Droždí ve vodě rozmíchejme – nejlépe to jde metličkou. Necháme 10 minut stát.
Krok 2: Cibuli nakrájíme na malé kostičky. Na rozpáleném oleji cibuli osmahneme dozlatova. Použijeme pouze 1 lžíci oleje, nechceme aby byla cibule samý olej. Stačí jen tolik, aby se lépe opekla.
Krok 3: Pokud se na pánvi přichytila, vlijeme do pánve lžíci nebo dvě vody a rychle promícháme. Díky vodě přichycenou cibuli uvolníme a můžeme pokračovat ve smažení. Já většinou vodu přidávám i když není třeba, protože je po ní cibulka pěkně šťavnatá.
Krok 4: Po přidání vody jí ještě krátce opeču než se přebytečná voda vypaří. Cibulka se peče dohněda, ale ne do křupava, to už by bylo moc. Před přidáním do těsta nechme cibuli zcela vychladnout.
Krok 5: Zbytek surovin promícháme ve velké míse, přidáme vychladlou cibuli a poté do ní vlijeme i kvásek. Ručně nebo v robotu vypracujeme těsto – zabere to asi 5 minut.
Krok 6: Velký plech vyložíme pečicím papírem nebo vymažeme olejem.
Krok 7: Z těsta vypracujeme velký kulatý bochník, který dáme doprostřed plechu (já jsem z jednoho těsta udělala dva menší bochníky). Trochu ho zmáčkněte, ať není moc tak vysoký.
Chléb nechte pod utěrkou kynout 60 minut. Krok 8: Vykynutý chléb vložíme do předehřáté trouby na 210 °C na střední rošt (na spodním může být nedopečený). Pečeme 5 minut, poté stáhneme teplotu na 180 °C a 25-30 minut dopečeme.
Při pečení potíráme máslem. Krok 9: Špejle po vytáhnutí musí být čistá.
Chléb nechte pod utěrkou kynout 60 minut. Krok 8: Vykynutý chléb vložíme do předehřáté trouby na 210 °C na střední rošt (na spodním může být nedopečený). Pečeme 5 minut, poté stáhneme teplotu na 180 °C a 25-30 minut dopečeme.
Při pečení potíráme máslem. Krok 9: Špejle po vytáhnutí musí být čistá.
Zveřejněno 3. 12. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cibulový bochánek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkDw2
Moje poznámka
Cibulový bochánek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkDw2
Nejnovější recepty
Kuřecí mleté kuličky s jablkem z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 11 hodinami
Plněné zapečené brambory
Přidáno před 11 hodinami
Dort z listového těsta
Přidáno před 13 hodinami
Krémová polévka z pečené zeleniny
Přidáno před 13 hodinami
Dýňové karbanátky
Přidáno před 18 hodinami
Bramborové těsto na knedlíky univerzální
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Celozrnné housky
Manik před 1 minutou
Margot koláč s jablky
jestedka před 1 hodinou
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
KrisZaezemi před 1 hodinou
Řepánky
Jitkazmecka před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s houbami
KrisZaezemi před 1 hodinou
Jablkový křen
cookamater před 2 hodinami
Kuřecí stehna na citrusech
Jan Nemec před 12 hodinami
Kuře na celeru
JanaPav před 13 hodinami
Celerovo-jablečná polévka
JanaPav před 13 hodinami
Jednoduchá jablečná buchta
MarcelaH. před 15 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
voda,
cibule,
droždí,
olej,
cukr,
sůl,
kmín drcený
Komentáře (4)