Slovenské pirohy
Oblíbeným pokrmem ve východní Evropě jsou pirohy. Ty slovenské, zná většina z nás plněné brynzou, ale naplnit je můžete i povidly, nebo tvarohem. Podáváme je posypané křupavou strouhankou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 312 kJ / 6 050 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 159,79 g |
Tuky | 249,86 g |
Vláknina | 31,80 g |
Cholesterol | 1,45 g |
Sodík | 693 mg |
Sůl | 1,28 g |
Sacharidy | 774,60 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slovenské pirohy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vozm
Moje poznámka
Slovenské pirohy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vozm
Nejnovější recepty
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 2 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 5 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 5 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 5 hodinami
Bramborovo-cuketový bramborák plněný hermelínem
Přidáno před 5 hodinami
Rajčatový salát se šunkovým salámem a Camembertem
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 4 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 4 hodinami
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 5 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
ilonkakulisek před 5 hodinami
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 6 hodinami
Brokolice s Nivou
Dede. před 6 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
slunecnice666 před 7 hodinami
Buřtguláš
Rosiwannabe před 7 hodinami
Mirabelková marmeláda
vojfrancezska před 8 hodinami
Mirabelkový sirup
vojfrancezska před 9 hodinami
Tématické fráze:
těsto na pirohy,
pirohy recept,
pirohy,
recept na slovenské pirožky,
slané pirohy,
pirohy s povidly,
slovenske recepty,
slovenské pirožky,
pirohy na sladko,
slovenská jídla,
recept na pirohy,
povidlové pirohy,
pirohy s marmeládou,
pirohy s mákem,
slovenské jídlo,
slovenské jídla,
slovenske pyrohy,
recept pirohy,
cesto na pirohy,
pirohy s povidlím
Suroviny:
mouka hrubá,
vejce,
tvaroh,
povidla švestková,
sůl,
máslo,
strouhanka
Komentáře (19)
Severný Šariš a smer k Ukrajine - tam sa robia, rovnako ako na Spiši, pirohy slané, plnené zemiakovou alebo bryndzovou, prípadne aj tvarohovou plnkou, ale slanou. Polievajú sa roztpraženou slaninou, niekde aj s cibuľkou. A viem, o čom hovorím, som z východu
A poctivo sa lepia, u nás sa vraví "Pirohy o 3 rohy".