Zapečené fazole s rajčaty
Bílé fazole jsou chuťově nejlepší, protože jsou jemné a mají různé možnosti využití. Vyzkoušejte si z nich připravit jídlo z jednoho pekáčku s konzervovanými rajčaty a provensálskými bylinkami. Podáváme s pečivem a čerstvým salátkem.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 8 379 kJ / 2 003 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 120,56 g |
Tuky | 7,54 g |
Vláknina | 105,18 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2,04 g |
Sůl | 5,00 g |
Sacharidy | 311,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Můj tip: Uvařte si najednou větší množství těchto fazolí. Část směsi si dáte k večeři a co se nesní, můžete jednoduše rozmixovat a vznikne vám naprosto úžasná fazolovo-rajčatová pomazánka ke svačině nebo snídani. A máte tak další luštěninový chod pro zpestření vašeho jídelníčku :-).
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 2. 2023 08:49
Anna Kocikova: Vyzkoušejte, u nás toto sklidí pokaždé úspěch, a to i u 4-leťáčka , tak přeji dobrou chuť
1. 2. 2023 20:16
Recept mě zaujal a moc se mi líbí
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 13 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 13 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 14 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 23 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Právě bylo uvařeno:
Kynutý makový závin
monika.jandikova uvařila před 3 minutami
Povidlové šátečky bez kynutí
gedzitka uvařila před 35 minutami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Wanilor uvařila před 2 hodinami
Polévka z ředkviček
ha.vavrova@gmail.com uvařila před 3 hodinami
Sýrové bulky
Slozilova uvařil před 7 hodinami
Hrnkový koláč s rebarborou
lenkavincibrova@seznam.cz uvařila před 10 hodinami
Muffiny s lesním ovocem
Jan Nemec uvařila před 11 hodinami
Žampionoví rarášci
Jan Nemec uvařila před 11 hodinami
Salát z ředkviček
Rudischova uvařil před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zdeněk Pohlreich radí, jak zvýšit kvalitu školního stravování: Nechte děti jíst, co chtějí, organismus si z toho něco vybere
Mléko nahradí maso, psalo se v kuchařkách 50. let. Nechyběly rady na správné dojení a na tvarohový krém dětem místo bonbónů
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Suroviny: fazole bílé, cibule šalotka, česnek, rajče sterilované, cukr třtinový, koření provensálské, skořice, paprika sušená uzená, petrželka hladkolistá, sůl, pepř, šťáva citronová, olej olivový extra virgin
Zapečené fazole s rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XD64l
2 názory