 
		
Zapečené fazole s rajčaty
Bílé fazole jsou chuťově nejlepší, protože jsou jemné a mají různé možnosti využití. Vyzkoušejte si z nich připravit jídlo z jednoho pekáčku s konzervovanými rajčaty a provensálskými bylinkami. Podáváme s pečivem a čerstvým salátkem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 379 kJ / 2 003 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 120,56 g | 
| Tuky | 7,54 g | 
| Vláknina | 105,18 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 2,04 g | 
| Sůl | 5,00 g | 
| Sacharidy | 311,30 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Troubu předehřejte na 180 stupňů. Šalotky a česnek oloupejte od slupky a nakrájejte najemno.
	Krok 2: Zahřejte pánev a na středním ohni na olivovém oleji opékejte nejdřív šalotky a pak přidejte česnek.
	Krok 3: Přidejte bylinky, koření a cukr a chvilku restujte.
Přidejte loupaná rajčata a fazole. Nechte pár minut na pánvi a míchejte. Krok 4: Přesuňte směs do zapékací nádoby a pečte cca 45 minut. Krok 5: Na závěr pokapejte citronovou šťávou, posypte nasekanou petrželkou a zakápněte olivovým olejem. Podávat můžete s pečivem a čerstvým salátem.
Přidejte loupaná rajčata a fazole. Nechte pár minut na pánvi a míchejte. Krok 4: Přesuňte směs do zapékací nádoby a pečte cca 45 minut. Krok 5: Na závěr pokapejte citronovou šťávou, posypte nasekanou petrželkou a zakápněte olivovým olejem. Podávat můžete s pečivem a čerstvým salátem.
Zveřejněno 31. 1. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Zapečené fazole s rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XD64l
Moje poznámka
					 
				
Zapečené fazole s rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XD64l
Nejnovější recepty
	
			 
	
Okoun nilský na česnekovém másle
Přidáno před 11 hodinami
	
			 
	
Vajíčková pomazánka z Lučiny
Přidáno před 13 hodinami
	
			 
	
Bramborové knedlíky s uzeným masem, cibulkou a sosíkem
Přidáno před 15 hodinami
	
			 
	
Krkovice na zeleninovém lůžku
Přidáno před 16 hodinami
	
			 
	
Rukolový salát s balkánským sýrem a jablkem
Přidáno před 17 hodinami
	
			 
	
Salát se smažákem
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Hrníčková cuketová buchta
mendorf před 5 hodinami
	
			 
	
	
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
TommyKoci před 5 hodinami
	
			 
	
	
Kanellbular - skořicové šneky
Dzollie před 6 hodinami
	
			 
	
Hrníčkové vafle
Katerina03 před 7 hodinami
	
			 
	
	
Zapečené brambory s hermelínem
Dasaja před 7 hodinami
	
			 
	
	
Polévka z dýně hokkaido
Dasaja před 7 hodinami
	
			 
	
Cuketová buchta
Ricmond před 7 hodinami
	
			 
	
Křehký mřížkový koláč s jablky
Lipoo před 8 hodinami
	
			 
	
	
Francouzská cibulačka
co.coze před 8 hodinami
	
			 
	
Čertova omáčka s rýží
Kajkajak před 8 hodinami
						Suroviny:
						
							fazole bílé, 
						
						
							cibule šalotka, 
						
						
							česnek, 
						
						
							rajče sterilované, 
						
						
							cukr třtinový, 
						
						
							koření provensálské, 
						
						
							skořice, 
						
						
							paprika sušená uzená, 
						
						
							petrželka hladkolistá, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř, 
						
						
							šťáva citronová, 
						
						
							olej olivový extra virgin
						
					
 
	 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
	 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (5)