Postup přípravy
Krok 1: Pokud chcete, maso můžete naložit už 24 hodin předem, ale není to nutné. Nejdříve si připravte sous vide vařič, aby se vám předehřála voda. Teplotu nastavte podle toho, jakou úpravu steaku preferujete - rare 50 °C, medium rare 55 °C či medium 60 °C. Čas přípravy nastavte na 1 hodinu.
Krok 2: Steak nejdříve osolte a opepřete. Následně vložte spolu s dalšími ingrediencemi do sáčku – můžete použít buď zip lock sáček, nebo vakuovačku v případě, že chcete hotové jídlo uchovat delší dobu.
Krok 3: Zavakuovaný steak ponořte do vodní lázně, kde se pomalu připraví.
Krok 4: Po uplynutí nastavené doby vás Lauben Sous Vide Stick upozorní a následně se vypne. Vyjměte steak ze sáčku a odstraňte všechny bylinky. Pokud jste maso zavakuovali, můžete ho nyní uložit do lednice, kde na vás počká třeba na víkendové
grilování. Krok 5: Pokud chcete pokračovat v přípravě, na pánvi rozpalte avokádový olej a steak na něm osmahněte – stačí jedna minuta a každých 15 sekund steak otočte.
grilování. Krok 5: Pokud chcete pokračovat v přípravě, na pánvi rozpalte avokádový olej a steak na něm osmahněte – stačí jedna minuta a každých 15 sekund steak otočte.
Zveřejněno 2. 2. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Famózní steak metodou sous vide
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yP8Lz
Moje poznámka
Famózní steak metodou sous vide
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yP8Lz
Nejnovější recepty
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 8 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 9 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 13 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 20 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 4 hodinami
Domácí piškoty
Marjet před 6 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 7 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 8 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 9 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 9 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 9 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 9 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 9 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 10 hodinami
Suroviny:
steak hovězí,
sůl mořská,
pepř černý,
rozmarýn,
olej,
máslo
Komentáře (1)