Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chuťovky se sardelovým máslem a tresčími játry

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Jednoduché a velmi rychlé slané pohoštění pro návštěvu, bez vaření. Z opečeného toustového chleba uděláme malé jednohubky, které potřeme sardelovým máslem a obložíme tresčími játry, cibulí, citronem a petrželkou.

Suroviny pro 16 porcí

16porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 050 kJ /
968 kcal
Bílkoviny7,98 g
Tuky83,68 g
Vláknina4,87 g
Cholesterol 255 mg
Sodík 485 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy43,91 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tresčí játra vyndáme opatrně z plechu a položíme na papírové utěrky odsát olej. Krok 2: Máslo se sardelovou pastou utřeme. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, spaříme a ihned zchladíme ledovou vodou. Krok 3: Toastový chléb opečeme v topinkovači, vychladlý lehce potřeme sardelovým máslem a rozkrojíme na 4 čtverečky (lze vykrájet malá kolečka vykrajovátkem na cukroví, ale jsou zbytečné odkrojky). Krok 4: Na každý potřený čtvereček položíme plátek jatýrek, cibulku, kousek citronu a petrželky. Krok 5: Podáváme jako malé pohoštění a pro nečekanou návštěvu můžeme použít půlkrajíčky, nebo celé krajíčky toastového chleba. Vždy ale chléb opečeme, aby se nerozmočil.

TIP: Inspirace na originální jednohubky

Zveřejněno 13. 2. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chuťovky se sardelovým máslem a tresčími játry

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYgJm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chuťovky se sardelovým máslem a tresčími játry

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYgJm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
chléb toustový, máslo, pasta sardelová, tresčí játra, citron, cibule červená, petrželka

Přidat fotografie receptu